Стара дървена кутия за цигари, пирографирана

14,00 лв.
  • Кат. номер: 000964
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Старите дървени кутии за цигари с пирографиран декор са често прекрасни антикварни предмети и колекционерски артефакти. Ето общо описание на такава кутия:

  1. Материал: Кутията е изработена от дърво, което придава топлота и естетика на предмета. Дървената текстура и качеството на материала могат да се различават в зависимост от възрастта и произхода на кутията.

  2. Размери: Размерите на кутията могат да варират, но обикновено е достатъчно голяма, за да побере пълнители от цигари и за да осигури удобство при употребата им.

  3. Декорация: Пирографирането е изкуство, при което се използва гореща метална точка, за да се изрисува декорация върху повърхността на дървото. Кутиите за цигари с пирографирани декорации често имат разнообразни орнаменти, изображения, или дори текстове. Тази уникална декорация придава индивидуален и изискан вид на кутията.

  4. Дизайн: Дизайнът на кутията може да бъде различен, включително геометрични фигури, цветя, пейзажи, животни, гербове, или други артистични мотиви. Цветовете са обикновено натурални и произтичат от текстурата на дървото и процеса на пирографиране.

  5. Състояние: Старите кутии за цигари могат да показват следи от износване и стареене, което често придава на предмета характер и стойност като антиквар. Някои кутии могат да бъдат реставрирани или консервирани, за да запазят своята красота.

  6. Използване: В миналото, тези кутии се използваха за съхранение и пренасяне на цигари, но сега често се смятат за колекционерски предмети и се ползват за декорация или като част от антикварни сбирки.

  7. Символика: Пирографираните мотиви и текстове могат да имат символично значение, което допълва стойността на кутията. Например, кутията може да бъде персонален подарък или да има историческо значение.

Старите дървени кутии за цигари с пирографиран декор представляват прекрасни колекционерски предмети и могат да бъдат оценени както за техния изящен дизайн, така и за тяхната историческа стойност.