Летописъ на БАН за периода 1925/26 година

10,00 лв.
  • Кат. номер: 000963
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"Летопис на Българската академия на науките" за периода 1925/26 година е антикварно издание, което представлява ценен исторически източник за научните и културни постижения в България през този период. Ето някои от характеристиките и важните съдържателни аспекти на този периодичен том:

  1. Исторически контекст: Този том на "Летопис на БАН" покрива събитията и постиженията през 1925 и 1926 година, които бяха част от българската история и култура по време на междувоенния период.

  2. Научни изследвания: В този периодичен том се публикуват научни статии и изследвания от различни области на науката, включително физика, химия, математика, история, литература и други.

  3. Рецензии и рецензентски статии: Томът може да съдържа рецензии и статии, които оценяват и анализират научни произведения, книги и други публикации на академични и културни личности.

  4. Културни събития: Възможно е да бъдат отразени и културни събития, литературни и изкуствоведски анализи, както и важни моменти от развитието на българската култура.

  5. Биографии: Томът може да съдържа биографии на известни учени и личности в академичния и културен свят на България.

  6. Илюстрации: В някои случаи, този вид издания съдържа илюстрации, фотографии или чертежи, които илюстрират научните и културни постижения.

Тези летописи са важни за историците, историографите и научната общност, тъй като предоставят информация за развитието на науката и културата в дадения период. Антикварни издания като този са ценни исторически източници и колекционерски артефакти.