Иванъ Вазовъ СЪЧИНЕНИЯ , "Нова земя", 1,2 и 3-та част, 1922г

38,00 лв.
  • Кат. номер: 000947
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"Нова земя" е едно от най-известните произведения на българския писател и поет Иван Вазов. То е поетичен роман, съставен от три части, и издадено през 1922 година. Вазов съчетава тук художествената проза и поезията, разказвайки историята на българския народ през периода на Освобождението и Сливането на Княжество България с Източна Румелия през 1885 година. В "Нова земя" писателят съчетава исторически факти, образи на герои, патриотизъм и любов към родината в едно неповторимо литературно произведение.

Вотът на читателите срещу историческите образи в романа, както и дълбоката национална тема, го правят едно от най-ценните произведения на българската литература. "Нова земя" не само описва историческите събития и битки, свързани с Освобождението на България, но и подчертава духовния аспект на борбата за свобода и независимост.

Тази книга има дълготрайно влияние върху българската литература и култура и продължава да бъде част от учебната програма в българските училища. "Нова земя" не само разказва за миналото на България, но и вдъхновява читателите да размислят за значението на свободата, патриотизма и националния идентитет.