"От чистия извор", любими български фолклорни песни, голяма грамофонна плоча

39,00 лв.
  • Кат. номер: 000939
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"От чистия извор" е заглавие на голяма грамофонна плоча, представляваща събрание от любими български фолклорни песни. Тази плоча предоставя възможност за наслаждаване на автентичната българска музика и изпълнения на народни песни. Ето общо описание на нея:

  1. Заглавие - "От чистия извор": Заглавието "От чистия извор" носи символичен характер и подчертава подлинността на изпълненията и народната музика, съдържаща се на плочата.

  2. Голяма грамофонна плоча: Тази плоча вероятно е в голям формат, обикновено с размер около 12 инча (30 см) в диаметър. Това е стандартен размер за мнозинството грамофонни записи.

  3. Изпълнители и песни: Грамофонната плоча "От чистия извор" вероятно съдържа изпълнения на различни български народни песни от различни региони на страната. Изпълнителите може да бъдат фолклорни ансамбли, солисти или други музиканти, специализирани в българския фолклор.

  4. Дизайн на обложката: Обложката на грамофонната плоча вероятно включва дизайн, изображения и символи, свързани с българската народна култура и музика. Това може да бъде част от визуалната идентичност на записа.

  5. Година на издаване: Грамофонните плочи обикновено съдържат информация за годината на издаване на обложката или на записа. Тази дата може да предостави информация за времевия контекст и стойността на записа.

  6. Звукова характеристика: Грамофонната плоча предоставя възможност за слушане на българската фолклорна музика във високо качество, като се подчертават характерните инструменти, ритми и певчески традиции.

  7. Културна стойност: Тази грамофонна плоча е важен архивен запис, който представя българския фолклор и културния наследник на страната. Тя може да бъде интересен артефакт за колекционери на музика и културни антрополози, както и за всички, които обичат българската народна музика.

"От чистия извор" е мост към богатството на българския фолклор и предоставя възможност да се насладите на великолепните народни песни и традиции на страната.