Летописъ от БАН за периода 1921-1922г, Антикварна книга създадена през 1924г.

15,00 лв.
  • Кат. номер: 000933
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Антикварната книга, която създадена през 1924 г. и вероятно съдържа летопис от Българската академия на науките за периода 1921-1922 г., представлява исторически документ и артефакт от минали времена. Вотът предоставя описание на такава книга:

  1. Заглавие: Книгата вероятно има заглавие, което указва съдържанието й или нейния произход. Това може да бъде "Летопис на БАН за периода 1921-1922 г." 

  2. Година на създаване - 1924 г.: Годината на създаване на книгата, 1924 г., е важна информация и може да се намери на предната или задната корица на книгата.

  3. Автори и редактори: В книгата може да бъдат посочени автори или редактори, които са работили по съставянето и редактирането на летописа. Това могат да бъдат учени от Българската академия на науките или други историци и академици.

  4. Съдържание: Съдържанието на книгата вероятно включва текстове, документи, исторически записки и други материали, които представят събитията и важните събития, случили се през периода 1921-1922 г. Това може да включва политически, исторически и културни събития.

  5. Език и писмо: Книгата вероятно е написана на български език и използва кирилица, като това са стандартните език и писмо за България през този период.

  6. Физически характеристики: Книгата може да има определени физически характеристики като размер на страниците, брой страници, хартия, връзка (твърда или мека корица), илюстрации и т.н.

  7. Културна стойност: Тази книга представлява ценен исторически документ, който запазва информация за събитията и състоянието на обществото през 1921-1922 г. Тя може да бъде използвана от историци, учени и студенти, за да проучват историческия контекст и събитията на този период.

Тази антикварна книга представлява важен архивен източник за изучаване на българската история и култура и е ценен артефакт за колекционери на стари книги и исторически документи.