Николай Гяуров в сцени на Борис, арии оз опери, голяма грамофонна плоча

20,00 лв.
  • Кат. номер: 000926
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Грамофонната плоча с Николай Гяуров в сцени от операта "Борис Годунов" съдържа изпълнения на арии и сцени от тази известна оперна постановка. В тази запис Николай Гяуров, който е известен оперен баритон, вероятно изпълнява ролите и ариите от различни сцени на операта "Борис Годунов" на руския композитор Модест Мусоргски. Ето общо описание:

  1. Изпълнител - Николай Гяуров: Николай Гяуров е баритон с изключително великолепен глас и интерпретативни умения. Той е известен с ролята си в оперната изпълнителност, и по-конкретно, в изпълнението на ролите от операта "Борис Годунов".

  2. Опера "Борис Годунов": Операта "Борис Годунов" е една от най-известните и важни опери на Модест Мусоргски. Тя е базирана на исторически събития и разказва за живота и управлението на цар Борис Годунов в Русия. Включва множество сцени, арии и хорове.

  3. Грамофонна плоча: Грамофонната плоча вероятно е в големия 12-инчов (30 см) формат, което е типично за грамофонните записи на този период. Тя може да бъде изработена от винил или друг подобен материал.

  4. Арии и сцени: Плочата съдържа записи на различни арии и сцени от операта "Борис Годунов". Тези изпълнения могат да включват солови изпълнения от Гяуров в ролята на Борис Годунов, както и други изпълнители и хорове.

  5. Обложка и дизайн: Обложката на грамофонната плоча обикновено включва информация за изпълнителите, операта и композитора, както и изображения или илюстрации, свързани с темата на операта.

Тази грамофонна плоча представлява ценен артефакт за почитателите на оперната музика и историята на изпълнителската изкуствена сцена. Тя запечатва изпълнението на Николай Гяуров и неговата майсторска интерпретация на ролите от "Борис Годунов" и може да бъде съхранявана и колекционирана сред меломаните и оперните ентусиасти.