Латино-Български речникъ, второ издание, 1937г

15,00 лв.
  • Кат. номер: 000925
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"Латино-Български речник," второ издание, издаден през 1937 година, представлява лексикон, който предоставя превод и обяснения на латински думи и изрази на български език. Този речник вероятно е предназначен за образователни, научни и професионални цели и има следните характеристики:

  1. Заглавие и издание: Заглавието на книгата е "Латино-Български речник," второ издание. Второто издание може да включва актуализирани думи и добавени обяснения спрямо първото издание.

  2. Година на издаване (1937 година): Годината на издаване указва, кога речникът е бил съставен и публикуван. През 1937 година, България е в периода на кралство и преди началото на Втората световна война.

  3. Автор: Важна информация е да се установи кой е авторът или редакторът на речника. Този аспект може да предостави информация за експертизата на автора в областта на латинския език и езиковедието.

  4. Съдържание: Речникът вероятно съдържа списък от латински думи и изрази, съпроводени от тяхното превод на български и, може би, обяснения за тяхното значение и употреба. Съдържанието може да бъде азбучно подредено или по тематични раздели.

  5. Физически характеристики: Речникът може да бъде във формат на твърда или мека корица, с определени физически характеристики като размер и обем. Това включва брой страници и печатно качество.

  6. Езикови особености: Речниците често съдържат информация относно изписването и произношението на думите, както и информация за граматика и структура на изреченията.

  7. Полезност: Този вид речник може да бъде полезен за студенти, преподаватели, учени и всеки, който изучава латинския език, и има нужда от справка или превод на латински изрази.

  8. Колекционерска стойност: Поради ретро стила и историческия контекст, антикварни издания като този речник могат да имат колекционерска стойност за библиофили и историци.

За допълнителна информация и оценка на стойността на такъв антикварен речник, би било полезно да се консултирате с антикварен книжар или експерт по антиквариати.