Дълъг нож, щик за АК

50,00 лв.
  • Кат. номер: 000924а
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Дългият нож, известен и като "щик за АК" или "байонет за АК-47", е нож, който се предназначава да бъде закачен към бражния челен байонетен лагер на автоматичната карабина АК-47 или други подобни модели. Този вид нож има следните характеристики:

  1. Дължина на острието: Острието на този нож обикновено е дълго, като обичайно има дължина от около 6 до 8 инча (15 до 20 см). Това го прави подходящ за бойни и преживелически ситуации.

  2. Двустранно острие: Повечето щици за АК имат двустранно острие, което ги прави ефективни както за удари, така и за прорязване или рязане.

  3. Закачване към бражния челен лагер на АК: Ножът се закача към специалния байонетен лагер на автоматичната карабина АК-47 чрез подходящ механизъм за заключване или закрепване.

  4. Материал на острието и дръжката: Острието и дръжката на щика за АК обикновено са изработени от здрави и устойчиви на корозия материали като стомана или месинг. Дръжката може да бъде облечена в кожа или пластмаса за по-добър захват.

  5. Функция: Основната функция на дългия нож за АК е да служи като бойно оръжие, което може да се използва за нанасяне на удари на близък дистанционен и за боравене с прегради.

  6. История и употреба: Щиковете за АК-47 и подобни оръжия са често свързани с военните конфликти и са били използвани от военни и военнопленници като единичен инструмент за самозащита и бой.

  7. Колекционерска стойност: Поради своята историческа и военна връзка, щиковете за АК имат колекционерска стойност и често се събират и търсят от колекционери на военни артефакти и оръжие.

Важно е да се отбележи, че използването на байонети и дълги ножове в бойни ситуации обикновено е регулирано от закон и международни правила за военен конфликт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!