Антикварна книга "Галилео Галилей" - Т. Колевъ, издадена през 1938 от издателство София

5,00 лв.
  • Кат. номер: 000882
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Антикварните книги, особено такива с историческа стойност, като "Галилео Галилей" от Т. Колев, издадена през 1938 г. от издателство "София", са предмет на интерес за колекционери и историци на литературата. Въпреки че нямам конкретна информация за тази книга, мога да ви предоставя общо описание на такъв тип антикварни издания:

  1. Заглавие: "Галилео Галилей" от Т. Колевъ.

  2. Издателство: Издателството "София".

  3. Година на издаване: 1938 г. Годината на издаване може да предостави важна информация за историята на книгата и съдържанието й.

  4. Автор: Ако Т. Колевъ е автор на книгата, този аспект също е значим.

  5. Състояние: Състоянието на книгата е ключов фактор при антикварните издания. Възможно е да има следи от старост и употреба, като износване на кориците, пожълтяване на страниците, петънца, липсващи или разкъсани страници и други. Състоянието на кориците и характеристиките на текста (например, рисунки, илюстрации и колоритни листове) също са важни.

  6. Рядкост: Рядките антикварни книги, които са оценени от колекционери или имат историческа стойност, могат да бъдат по-ценени.

  7. Тема и съдържание: Съдържанието и темата на книгата също имат значение. Книгите, които съдържат важни научни, исторически или литературни данни, често имат повече стойност.

  8. Характеристики на изданието: Важно е да се отбележат всички характеристики на антикварната книга, като размер, тип корици, илюстрации и други особености.

Тази книга може да представлява интерес за историци на литературата, историци и колекционери на антикварни издания. За да получите оценка на стойността или повече информация за конкретната книга, бихте могли да се консултирате с антикварни книжари, експерти по антикварианство или музеи и библиотеки, специализиращи се в този вид литература.