На гости на бяло сладко, голяма грамофонна плоча

9,00 лв.
  • Кат. номер: 000865
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Българският фолклор предлага богатство от традиционни и народни песни, които отразяват богатата история, култура и народни обичаи на България. Тези песни са разнообразни и могат да бъдат разделени в различни категории, като хора, рапсодии, балади и др. Ето няколко известни български фолклорни песни:

  1. "Излел е Дельо хайдутин" - Това е една от най-известните и популярни български фолклорни песни, която разказва за бунтарския дух на Дельо хайдутин и неговите приключения.

  2. "Родопски народни песни" - Родопите са известни с богатия си фолклор, включително песни, които се отличават с характерните си мелодии и текстове.

  3. "Копаница" - Това е типична българска хорова песен, която се изпълнява обикновено от мъжки хорове. Текстовете често са свързани с исторически събития или обичаи.

  4. "Имала майка едно ми чедо" - Тази балада разказва за сърцераздирателната история на майка, която търси своето изгубено дете.

  5. "Копче на чорбаджийска риза" - Този популярен фолклорен хор разказва за обичта и страстта между две млади сърца.

  6. "Странджанска галабя" - Този фолклорен танцов ритъм и песен идентифицира региона на Странджа планина и традициите му.

  7. "Моме като мене няма" - Песента описва красотата и уникалността на българските жени.

Това са само някои от многото чудесни български фолклорни песни. Българският фолклор има богато наследство и предоставя възможност за наслаждаване на богатия музикален свят и народна култура на страната.