Батерии R3, обикновенни. AAA, 1.5V

0,25 лв.
  • Кат. номер: 000765
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Батериите R3 са по-известни като батерии тип AAA или микро батерии. Това са стандартни алкални или зареждащи се батерии, които се използват в различни електронни устройства за захранване. Ето някои основни характеристики и описание на тези батерии:

  1. Размер и форма: Батериите R3 са малки и цилиндрични. Те са със стандартни размери, което ги прави съвместими с много устройства.

  2. Напрежение: Обикновенно напрежението на алкалните батерии R3 е около 1.5 волта, докато употребата на зареждащи се варианти може да варира, но често се движи около 1.2 волта.

  3. Използване: Батериите R3 се използват в разнообразни устройства, като дистанционни управления, часовници, играчки, фенери, безжични мишки и клавиатури, слушалки и други подобни устройства.

  4. Холдър за батерии: Много устройства имат специални отделения или холдери, предназначени за поставяне на батерии R3. Това позволява лесна смяна на батериите, когато те се изтощат.

  5. Продължителност на живота: Продължителността на живота на батериите R3 зависи от конкретното устройство и начина на употреба. По-големите и сложни устройства, които изискват повече енергия, могат да изразходват батериите по-бързо.

  6. Екологични аспекти: Алкалните батерии често се изхвърлят след употреба и могат да съдържат вредни вещества. Затова е важно да се спазват местните насоки за изхвърляне на батерии, както и да се предприемат стъпки за рециклиране, където е възможно.

  7. Зареждащи се варианти: Освен алкалните батерии, съществуват и зареждащи се варианти на батерии R3. Те могат да бъдат зареждани многократно, което помага да се намали количество на отпадъците и разходите за закупуване на нови батерии.

Цената е за брой. Снимката е с информативна цел.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!