Стар жетварски сърп

18,00 лв.
  • Кат. номер: 000730
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Старият жетварски сърп е инструмент, използван в миналото за жетва на зърно или други селскостопански култури. Това е ръчен инструмент с дълга дръжка и издълбана или остра метална част, която се използва за рязане на краищата на стеблата на растенията.

Основните части на стария жетварски сърп включват:

  1. Дръжка: Обикновено дървена и с дължина около 1,2 до 1,5 метра, за да може жетварът да работи сърпа с лекота и удобство. Дръжката често има издълбано място или ръкохватка в края си, за да осигури по-удобно хващане.

  2. Жътварска глава: Това е металната част на сърпа, която се използва за рязане на растенията. Жътварската глава обикновено е остра на единия край и има извивка или кривина, която позволява лесно рязане на стеблата на растенията.

  3. Зъбци за захващане на снопа: На дръжката на сърпа може да има зъбци или куки, които се използват за захващане на направените снопове от жетвата.

Старият жетварски сърп е символ на традиционното земеделие и ръчната работа в полето. В миналото той беше един от най-важните селскостопански инструменти за жетва, преди да бъдат внедрени по-модерни механизирани методи за събиране на реколтата. Днес, в по-развитите страни, старият жетварски сърп се използва рядко, но все още може да се срещне в някои регионални или традиционни земеделски общности.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!