Монета: Великобритания 50 пенса, 2012

4,00 лв.
  • Кат. номер: 000680
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Монетата, за която говорим, е 50 пенса от Великобритания, издадена през 2012 година. Това е ежедневна употреба монета, която е валутно средство в Обединеното кралство.

На лицевата страна на монетата обикновено е изображен профилният портрет на кралица Елизабет II. Под портрета обикновено са написани името на кралицата и годината на издаване.

На обратната страна на монетата може да има различни мотиви, тъй като Великобритания издава специални серии монети, посветени на различни теми или събития. През 2012 година може да са били издадени монети от серията "Лондонски олимпийски игри", които отбелязват провеждането на Олимпийските игри в Лондон през същата година. В такъв случай, обратната страна на монетата може да включва символи, свързани с олимпийските игри, като логото на игрите, спортни съоръжения, дисциплини или олимпийски пламък.

Точните детайли за обратната страна на монетата зависят от конкретната серия или издание, към което принадлежи. За да получите по-пълна информация относно обратната страна на тази монета, препоръчвам да потърсите снимка или описание на конкретното издание на 50 пенса от 2012 година.

 

Информация:

WWC номер KM# 1112
Държава Великобритания
Номинал 50 пенса
Валутен курс 0.5 GBP = 1.14 BGN
Година 2012
Период Кралица Елизабет II (1982 - 2022)
Тип монета Монети в обращение
Управник Елизабет II
Метал Мед-Никел
Тип на ръба Гладък
Форма 7-странна
Ориентация Медал (0°)
Тегло (гр.) 8
Диаметър (мм) 27.3
Дебелина (мм) 1.78

 

Тираж:

Монетен двор Тираж
Unc BU Proof
Великобритания, Лантрисант + + +