Пила за маникюр

0,90 лв.
  • Кат. номер: 000630
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Пила за маникюр - това е инструмент, който се използва за формиране и обработка на краката. Обикновената пила за маникюр има две страни с различна зернистост: груба и по-мека. Грубата страна се използва за премахване на големи дефекти и корекция на формата на нокътната пластина, в момента като по-мека страна се използва за по-финни настройки на формата и премахване на остатъци от кожата около нокътя.

Важно е да запомните, че пилата за маникюр трябва да бъде направена от качествени материали, като стомана или керамика, за да се осигури дълговечност и надеждност при използване. Освен това, пилата трябва да бъде удобна при използване и да има ергономична форма, за да осигури комфорт и безопасност по време на работа с нея.

При използване на пили за маникюр е важно да спазвате някои правила. Първо, трябва да избирате правилната страна на пилите в зависимост от задачата, която искате да изпълните. Във втория е необходимо да използвате пила за маникюр с голямо внимание, за да не повредите краката или кожата около тях.Трето, след използването на пилата мястото трябва да бъде почистено и дезинфицирано, за да се предотврати възможна инфекция.

Пили за маникюр могат да се отличават различни форми, размери и зърна. Формата на пилата може да бъде права, извита или "С"-образна. Размерите на триона също могат да варират в зависимост от предназначението му. Например, за работа с нокти на ръцете се използва по-малък трион, докато за работа с нокти на краката се избира по-голям инструмент.

Размерът на зърното на триона за маникюр също може да варира. Тя може да бъде груба, средна или фина. Едрото зърно обикновено се използва, когато се работи върху много твърди нокти или при корекция на ноктите, докато по-финият се използва за фино завършване и изглаждане на нокътната плочка.