Кутия за тютюн, цигари. Табакера.

3,50 лв.
  • Кат. номер: 000607
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Кутия за тютюн, известна още като тенекия или табакера, е контейнер, използван за съхранение на тютюн, цигари или пури. Тези кутии се предлагат в различни форми, размери и материали, като метал, дърво или пластмаса. Те често разполагат с капак на панти или плъзгащ се капак, за да поддържат съдържанието сигурно и защитено от влага.

Някои кутии за тютюн също имат отделения за съхранение на допълнителни предмети като запалки, ножове или кибрит. Обикновено са преносими и удобни за пътешественици или любители на открито, които искат да държат своя тютюн или принадлежности за пушене организирани и лесно достъпни.

Ако е така, тогава кутията е контейнер за съхранение на тютюн или пури. Обикновено има покритие, което предпазва тютюна от въздействието на околната среда. Табакерите могат да бъдат изработени от различни материали, като дърво, метал или стъкло, и могат да бъдат украсени с различни рисунки и шарки. Някои табакери включват и отделения за допълнителни аксесоари, като например запалки или ножици за пури.