Помпа за вода

12,00 лв. 10,90 лв.
  • Кат. номер: 000238
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Електрическата водна помпа е устройство, което се използва за прехвърляне на вода или други течности от едно място на друго, използвайки електрическа енергия. Тя намира широко приложение в различни области като домашно използване, селско стопанство, индустрия и строителство. Ето основните компоненти и характеристики, типични за електрическа водна помпа:

  1. Корпус: Обикновено изработен от здрави материали като неръждаема стомана, чугун или пластмаса. Корпусът предпазва вътрешните компоненти на помпата от повреди и гарантира дълъг експлоатационен живот.

  2. Двигател: Вграденият електрически двигател е източникът на енергия за функционирането на помпата. Обикновено това е асинхронен или постоянен токов двигател.

  3. Работно колело (импелер): Това е въртящо се колело с лопатки, което създава поток на излизащата течност. Въртенето на импелера създава ниско налягане вътре в помпата, като принуждава водата да се движи от място с по-ниско налягане към място с по-високо.

  4. Вход и изход: Входното отворно (страната на всмукване) на помпата поема течност от източника, а изходното отворно (страната на налягане) изпълва течността на желаното място.

  5. Контролер или превключвател: Това е устройство, което позволява управление на включването и изключването на помпата. В някои случаи помпите могат да са оборудвани с автоматични превключватели, които реагират на промени в налягането или нивото на водата.

  6. Защита от прегряване: Мнозина съвременни помпи са оборудвани с вградени механизми за защита от прегряване, които автоматично изключват помпата, ако тя стане твърде гореща.

  7. Уплътнения и гаранции: Елементи, които предотвратяват изтичането на течност от вътре в помпата.

  8. Основа или монтаж: Предоставя стабилност на помпата при нейната инсталация и предотвратява вибрации.

  9. Тип на помпата: Съществуват различни типове електрически водни помпи, като центробежни, периферни, вихрови и други, всеки от които е подходящ за конкретни задачи и условия.

При избора на електрическа водна помпа е важно да се вземат предвид изискванията към производителността, типа на течността, която трябва да се прекачва, както и условията на експлоатация (дълбочина на всмукване, налягане, дебит и др.). Редовното обслужване и спазването на препоръките на производителя ще помогнат за поддържането на ефективната работа и дълъг експлоатационен живот на помпата.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!