Банкнота: Русия 25 рубли, 1961г

3,90 лв.
  • Кат. номер: 001098
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Банкнотата от 25 рубли на Русия, издадена през 1961 г., е ценен финансов артефакт, отразяващ историческия и културен контекст на Съветския съюз през този период. Лицевата страна вероятно изобразява портрет на важна личност или символ на съветската идеология, а обратната - икономически и културни елементи.

Дизайнът и цветовете са характерни за времето, а символите и гравюрите могат да представляват значими аспекти от историята и културата на СССР. 

Тази банкнота съчетава историческа стойност и колекционна ценност, като предоставя възможност за изучаване на културата и историята на Съветския съюз.

За точна оценка на стойността на банкнотата от 25 рубли на Русия от 1961 г., е необходимо консултиране със специалист в областта на колекционирането на банкноти или с експерт във валутни и филателистични оценки. Стойността на такива исторически банкноти може да зависи от редица фактори, включително:

  1. Състояние: От това дали банкнотата е в UNC (неизползвано) състояние или има следи от употреба.

  2. Редкост и редки характеристики: Редките издания или банкноти с уникални характеристики могат да бъдат по-ценени.

  3. Популярност сред колекционерите: Интересът и търсенето от страна на колекционерите също могат да влияят на стойността.

  4. Историческо и културно значение: Банкнотите, които отразяват важни моменти от историята и културата, обикновено са по-ценени.

За точна оценка, препоръчително е да се обърнете към специализирани аукциони, магазини за колекционерски банкноти или сертифицирани оценители.