Банкнота: БЪЛГАРИЯ 200 ЛЕВА 1951 UNC

10,00 лв.
  • Кат. номер: 001082
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Банкнота: БЪЛГАРИЯ 200 ЛЕВА 1951 UNC

 

Банкнотата "БЪЛГАРИЯ 200 ЛЕВА 1951 UNC" е изключително рядък колекционерски екземпляр, представящ историческата стойност и изящство на българската банкнота. Изцяло в неразгънато състояние (UNC - Uncirculated), тази банкнота заблесва с живописен дизайн и изискани детайли.

Фронталната част изобразява портрет на Гео Милев, вдъхновителен поет и революционер, с около него символични елементи от историята и културата на България. Графиката е изразителна и тънка, отразявайки високия художествен стандарт на периода.

Обратната страна на банкнотата представя сцени от трудовия живот в България, с фигури, които символизират различни сектори от икономиката - земеделие, индустрия и наука. Този изчерпателен панорамен подход отразява социалистическите идеали на времето.

Тази 200-левова банкнота от 1951 г. представлява не само паричен обменник, но и културен артефакт, откриващ прозорец към историята и красотата на българската култура. Състоянието й и художественият дизайн я правят ценен колекционерски обект, който оценява историята и изкуството на България през този период.