Стар руски ръчен часовник ЗИМ, работи

20,00 лв.
  • Марка: ЗИМ
  • Кат. номер: 000962
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"ЗИМ" (ZIM) е руска марка стари ръчни часовници, които се произвеждаха в периода след Втората световна война и по времето на Съветския съюз. Тези часовници са символ на историята и наследството на руската часовникова индустрия. Ето някои характеристики и описание на старите руски ръчни часовници "ЗИМ":

  1. Дизайн: Часовниците "ЗИМ" обикновено имат минималистичен и функционален дизайн. Те са с кръгла или правоъгълна форма и са изработени от метал или неръждаема стомана. Циферблатът е чист и лесно четим, често с арабски цифри или индекси.

  2. Механизъм: "ЗИМ" часовниците са обикновено снабдени с механичен механизъм, който се навива ръчно. Този тип механизъм работи благодарение на пружини и механични части, които поддържат точното движение на стрелките.

  3. Марка: "ЗИМ" е една от иконичните марки за часовници в Русия и СССР. Този часовник се произвежда от 1949 г. и има историческо значение като символ на този период.

  4. Цветове: "ЗИМ" часовниците се предлагат в различни цветове и вариации, включително сребристи, златисти и черни модели.

  5. Работоспособност: Въпреки че са стари, часовниците "ЗИМ" се характеризират с надеждност и издръжливост. Механизмите им могат да работят продължително време, при условие че се поддържат и поддържат в добро състояние.

  6. Колекциониране: "ЗИМ" часовниците са популярни сред колекционерите на стари часовници и сред хората, които ценят историята и символизма на марката.

Часовниците "ЗИМ" са важна част от руската часовникова история и представляват не само време, но и символ на историята и културата на СССР и Русия.