Стар руски будилник РОСТОВ-ДОН, работи

18,00 лв.
  • Кат. номер: 000958
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"Ростов-Дон" е руски производител на настолни часовници и будилници с дълга история и традиция в часовникарството. Вече не произвеждат старите модели, но може да намерите антични или винтидж версии на техните будилници. Ето някои характеристики и описание на стар руски будилник "Ростов-Дон":

  1. Дизайн: "Ростов-Дон" будилниците са известни със своя класически и функционален дизайн. Те обикновено са правоъгълни или квадратни и имат стоманена или метална корпус със стъклен капак пред циферблата. Циферблатът е обикновено бял или кремав с арабски цифри за лесно четене.

  2. Механизъм: Много от старите модели "Ростов-Дон" са с механичен механизъм, който се навива ръчно. Този тип механизъм може да изисква редовна настройка и поддръжка, но също така може да предостави уникален исторически опит.

  3. Звуков сигнал: "Ростов-Дон" будилниците са обикновено снабдени със звуков сигнал, който се активира, когато настъпи предварително зададеното време за будене. Звукът може да бъде стандартен камбан или звънец, но може и да включва различни тонове или мелодии.

  4. Маркировка: Много стари модели "Ростов-Дон" са маркирани с името на производителя, както и с информация за производителя и номер на модела.

  5. Събиране и колекциониране: Старите "Ростов-Дон" будилници се събират от колекционери на стари часовници поради своята историческа стойност и качество на изработка.

Старите руски будилници "Ростов-Дон" са исторически и културни артефакти, които имат своя собствен шарм и характер. Ако сте колекционер или почитател на антични часовници, тези модели могат да представляват интересна добавка към вашата колекция.