"18 година" от А.Толстой, 1945г

23,00 лв.
  • Кат. номер: 000940
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"18 година" от Алексей Толстой е роман, написан от руския писател и поет. Този роман е посветен на един от най-значимите исторически събития в руската и световна история - Великата Октомврийска социалистическа революция през 1917 година.

Ето основни черти и информация за тази книга:

  1. Автор: Алексей Толстой (1883-1945) беше известен руски писател и поет, който вдъхновено описва исторически и социални теми.

  2. Сюжет: "18 година" разказва историята на един млад човек, който участва активно в събитията през Великата Октомврийска социалистическа революция. Романът следи живота на главния герой, неговите убеждения, приключения и промените в руското общество през този тумултозен период.

  3. Исторически контекст: Книгата проследява събитията, които превърнаха Русия в комунистическа държава и промениха облика на света през началото на 20-ти век. Революцията и гражданската война, както и събитията, свързани с тях, са важна част от сюжета.

  4. Стил и Теми: Романът е изпълнен с епичност и драматични моменти, като предоставя възможност за размисъл върху социалните и политически въпроси. Толстой успешно комбинира фикцията с реалните исторически факти, представяйки живописни герои и епизоди.

  5. Издание: Изданията на "18 година" се различават по дизайн и включват различни илюстрации. Тъй като има множество издания и преводи на тази книга, можете да се насладите на различни издателства и варианти.

"18 година" на Алексей Толстой е важна литературна творба, която показва как историческите събития влияят на съдбите на отделните хора и формират облика на обществото.