Антикварна книга "Болести и неприятели по картофа", 1942г

8,00 лв.
  • Кат. номер: 000938
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"Болести и неприятели по картофа" (1942г) - Описание

Антикварната книга "Болести и неприятели по картофа" от 1942 г. вероятно е ботаническо произведение, което се фокусира върху заболяванията и вредителите, които засягат картофите. Такива книги често се наричат "фитопатологични" и се използват от земеделци и ботаници за разпознаване и борба с болестите и вредителите по растенията.

Основни характеристики:

  1. Болести на Картофите: Книгата вероятно описва различни болести, които засягат картофите. Това може включват гъбични, вирусни и бактериални болести, както и други проблеми, които могат да повлияят на реколтата.

  2. Вредители на Картофите: Книгата също така може да разглежда различни вредители, като например насекоми или гризачи, които могат да нанасят вреди на картофите и как да се борим с тях.

  3. Ботаническа Информация: Вероятно съдържа ботаническа информация за картофите и тяхното развитие, както и методи за разпознаване на болестите и вредителите.

  4. Илюстрации: Книгата може да включва илюстрации или фотографии, които да помогнат за визуалното разпознаване на болестите и вредителите.

  5. Земеделска Практика: Тази книга би била полезна за земеделци, ботаници и други специалисти, които се занимават с култивирането на картофи и опазването на реколтата.

  6. Издание и Състояние: Състоянието на книгата и изданието (твърда или мека подвързия) могат да бъдат важни фактори за цената и стойността й.

Тази антикварна книга вероятно има историческа стойност и може да бъде интересна за колекционери, ботаници и всички, които се интересуват от растителната защита и земеделието през средата на 20-ти век.