"Въ царството на самодивите" от Иван Вазов, 1943г, Тираж: 5000, тънки корици

14,50 лв.
  • Кат. номер: 000911
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"В царството на самодивите" от Иван Вазов, издадена през 1943 година, представлява класическо произведение на българската литература. Тази издание със стандартни, тънки корици е отличен представител на литературното наследство на Вазов.

Основни характеристики:

  1. Заглавие и Автор: Книгата съдържа повестта "В царството на самодивите," написана от известния български поет и писател Иван Вазов.

  2. Година на Издаване: Издадена през 1943 година, книгата представя произведението в контекста на своето време.

  3. Тираж: С тираж от 5000 броя, това издание се явява като ограничено и желано сред колекционерите и ценителите на литературното творчество на Иван Вазов.

  4. Тънки Корици: Книгата разполага с тънки корици, които са стандартни за меки корици и я дават лек и изящен външен вид.

Съдържание: "В царството на самодивите" пресъздава български народни вярвания и легенди, въплъщавайки ги в художествена форма. Историята проследява приключенията на героя Вълчо, който влиза в тайнствения свят на самодивите и среща техните властелини и чаровници.

Това издание на творбата съчетава в себе си литературна стойност и историческа ценност, предлагайки на читателите възможността да се потопят в красивата легенда на самодивите, както я вижда Иван Вазов.

Тази книга е подходяща както за колекционери, така и за всички, които обичат българската литература и народни предания.