"Какво да се прави" В.И.Ленин, 1945г

10,00 лв.
  • Кат. номер: 000902
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"Какво да се прави" (известна също като "What Is to Be Done?") е книга на Владимир Илич Ленин, руски революционер и основател на Съветския съюз, публикувана през 1902 г. Освен тази публикация, Вашата информация се отнася до издание от 1945 г., която може да бъде специфично и значимо поради историческия момент.

Описание: "Какво да се прави" е политическо произведение, в което Ленин обсъжда идеи и стратегии за постигане на социалистическа революция в Русия. Тази книга използва марксистка литература и анализ, за да предложи план за организиране на работническото движение и революцията.

Исторически контекст: Изданието на "Какво да се прави" през 1945 г. е важно историческо събитие, защото този момент е след края на Втората световна война и преди установяването на социалистическия режим в източните и централноевропейски държави. Това е момент, в който идеите на Ленин и социализма са близки до реализацията в много страни.

Съдържание: В книгата Ленин обсъжда необходимостта от централизирано водене на революционните дейности, ролята на професионалните революционери, и какви действия следва да бъдат предприети от работниците и двете държави - руската и другите. Тя служи като основа за различни стратегии и теории за революцията.

Значение: Книгата има голямо значение в историята на революционните и социалистическите движения. Изданието през 1945 г. може да се смята за част от историята на социализма и политическите движения след Втората световна война.

Физически характеристики:

  • Година на издаване: 1945 г.
  • Страници: брой не се посочва
  • Вид на кориците: Обикновени корици

Състояние: В описанието трябва да бъде посочено визуалното състояние на книгата, включително следи от употреба, забележителни дефекти или наранявания.

Този текст на Ленин е от историческо и теоретично значение и може да бъде интересен за историци, политолози и всички, които се интересуват от развитието на социалистическите и комунистически движения в Русия и по света.