Старо издание книга "Лекции по българска история" от акад.проф. Н.С. Державин, 1946г, Тираж: 15000 броя

14,00 лв.
  • Кат. номер: 000901
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

"Лекции по българска история" от акад. проф. Н.С. Державин, издание от 1946 г., представлява историческо произведение с висок академичен стандарт и историческа ценност. Ето едно описание на това старо издание:

Описание: Това издание представлява ценен литературен ресурс за българската история, съставено от уважавания руски историк акад. проф. Н.С. Державин. Книгата е част от учебния план на периода и представя фундаментална информация за историята на България.

Историческа ценност: Специалната историческа стойност на това издание се дължи на факта, че то е публикувано в критичен и транзиционен период за България - след Втората световна война и преди установяването на комунизма. Текстът предоставя интересен исторически контекст и анализ върху събитията в страната.

Тираж: Тиражът на 15,000 броя свидетелства за големия интерес към това издание през този период. Тиражите на книгите могат да служат като показател за важността на съдържанието им и влиянието, което те оказват върху обществото.

Съдържание: В книгата се представят лекции и разсъждения на автора по ключови етапи в историята на България. Темите включват древната българска история, средновековието, Освобождението на България, и други важни моменти в историята на страната.

Физически характеристики:

  • Година на издаване: 1946 г.
  • Страници: X страници
  • Твърди корици: Текстът е върху твърди корици, което придава стабилност и дълготрайност на книгата.
  • Състояние: В описанието трябва да бъде посочено визуалното състояние на книгата, включително следи от употреба, наранявания или забележителни дефекти.

Исторически контекст: Тази книга отразява историческия контекст на България през критичния период след Втората световна война, когато страната преживява промени в политическата система и обществения живот.

Значение: Този том "Лекции по българска история" има значителна историческа стойност и може да бъде предмет на интерес за колекционери, историци, и всички, които се интересуват от българската история и култура.

Тази книга представлява важен документ от миналото, който може да се наследи и се съхрани за бъдещите поколения, като същевременно предоставя ценна информация и исторически контекст на четящите я.