Стар стационарен телефон АЛКАТЕЛ

10,00 лв.
 • Кат. номер: 000965
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Старите стационарни телефони Alcatel са представители на класическите фиксирани телефони, които се използваха преди въвеждането на безжични и мобилни комуникации. Вотът и функционалността на тези телефони може да варира в зависимост от модела и възрастта им, но обикновено имат следните общи характеристики:

 1. Дизайн: Старите стационарни телефони Alcatel често са с класически, елегантен дизайн, който се вписва в интериора на дома или офиса. Те могат да бъдат с различни цветове и форми, включително с кръгли или правоъгълни корпуси.

 2. Номеронабиране: Тези телефони обикновено разполагат с бутони или диск за номеронабиране. При някои модели, номерата трябва да се въртят на диск, за да бъде набран номерът.

 3. Слушалка и трубка: Телефоните Alcatel разполагат със слушалка и трубка, които се използват за приемане и осъществяване на разговори.

 4. Камбанка: Телефоните разполагат с вътрешна камбанка, която се използва за сигнализиране на входящи обаждания. Камбанката може да бъде с регулируем звук.

 5. Външна антена: Някои по-стари модели могат да разполагат с външна антена, която се използва за подобряване на приемането на сигнала.

 6. Контакт с режим на глас и тон: Тези телефони обикновено поддържат комуникация с режими на глас и тон, което позволява на потребителя да участва в разговори и да използва услуги като слушане на гласови съобщения.

 7. Опции за регулиране на звука: Могат да бъдат включени опции за контрол на звука, като увеличаване и намаляване на силата на гласа и избор на режими на довършено качество на звука.

 8. Светлинен индикатор: Някои модели могат да разполагат с индикаторна лампичка, която свети при входящи обаждания.

 9. Кабел и захранване: Телефоните се свързват чрез кабел с телефонния щепсел и често изискват захранване от електрическа мрежа.

 10. Историческа стойност: Старите стационарни телефони Alcatel могат да имат колекционерска стойност за носталгичните историци и колекционери на телекомуникационни устройства.

В зависимост от модела и годината на производство, старите стационарни телефони Alcatel могат да предлагат различни функции и дизайн. Те са важен част от историята на телекомуникациите и могат да бъдат ценени за техните характерни черти и визия.