• Начало
  • Новини
  • Какво е модерно да облечем на Коледното парти в работата?

Какво е модерно да облечем на Коледното парти в работата?

Какво е модерно да облечем на Коледното парти в работата?
16 декември 2022

Вече трайно навлязохме в сезона на пред Коледна треска и много фирми усилено се готвят за Коледното парти, което им предстой! Но повечето от дамите и господата присъстващи на тези партита, едва ли си дават сметка, колко е важно да са облечени подходящо, спрямо дрескода на събитието. Обикновено се акцентира на провокативната или прекалено стегната визия от страна на дамите и небрежния или сухарски стил от страна на господата. Какво всъщност е модерно да носим на Коледното парти във фирмата?


Облеклото за едно фирмено парти не е извън модните тенденции за сезона, но като цяло има определени правила, които е добре да бъдат спазени! За 2022/23 при дамите се акцентира основно на свободната кройка и силует, на дантелените и сатенени елементи в облеклото и най-вече на асиметрията в аксесоарите. При господата нещата се свеждат до по тъмните есенни тонове, класическата кройка на дънките или панталона и на кадифето най-вече.


За жените баланса между тоалета и аксесоарите към него, за Коледното парти е много важен, за да не се допусне изпадането в крайности. Ако например роклята ви е доста богато украсена с дантела или бродерия, или пък е от материя, която блести, то минимизирайте аксесоарите до минимум! Обратното ако следвате добрия вкус и тоалета ви е семпъл, то заложете на обемни и атрактивни аксесоари.


През 2022/23 за есенно-зимния сезон заложете на цветове, като индиго, пепел от рози или мастилено зелено. Уникално модерни са леките плетива и за една изчистена рокля са много удачно допълнение. От страна на обувките е добре да заложите или на стилни обувки с висок ток в цвят контрастиращ на тоалета ви, или на високи чизми до коляното които подчертават една мини рокля.


За господата избора се свежда до стилни кадифени джинси, класически дънки или костюм в краен случай. Най-добрият вариант си остава спортно-елегантната риза с леко модерния за сезона войнишки мотив, стилен пуловер от мек мохер в комбинация с класическа кройка панталон. Откъм аксесоари заложете на часовник елегантен и стилен, на класически тип портфейл и може би едно от бомбър якетата от кожа модерни тази зима.


Коледното парти е време за отпускане и веселие, но работната и колегиална среда си остава в сила, така че облеклото ви е вашата визитка. То трябва да е много точно избрано и премерено, като следва разбира се и модните линии за сезона.