Новите филми на 21-ви век

Новите филми на 21-ви век
23 юли 2023

 

Новите кино филми през 21-ви век са предимно познати заглавия, нови епизоди на хитове и десетки нови филми. Продължава тенденцията от последните години както избор на тематика и жанрове, така и продължаване на вече интригуващи филми. Феновете на фантастиката, фентъзи, филми на ужасите, екшъни и приключения ще се забавляват в кино салоните. Светът отново и отново ще бъде заплашван от опасности и спасяван от супер герои. За разнообразие и за привличане и на почитателите на други жанрове, има няколко заглавия с житейски сюжет, филм приказка, комедии и няколко анимации.

Филмовата надпревара вече е започнала. Отново на големия екран са приключенията с два епизода на „Карибски пирати”, битката на „Лигата на справедливостта”, скандинавската сага „Тор: Рагнарок”.Джон Уик” пак и „Трите хикса”, пак са провокирани за бой.

Фантастичния жанр отново разчита на продължения. „Звездните рейнджъри” пак ще спасяват света, „Междузвездни войни” се завръщат с епизод VIII, а „Войната за планетата на маймуните” ще провокира потресаващи емоции, а в новия филм „Признак на живот”, страховете на човечеството ще се окажат основателни.

 

Още приключения изживейте с „Конг: Островът на черепа”, „Тъмната кула”, „T2 Трейнспотинг”, „Пазители” и „Жената чудо”. Още в една женска роля, героиня ще спасява света от кибер престъпник във филма „Дух в броня”.

А за почитателите на романтичните страсти е „Петдесет нюанса по-тъмно”. Приказният филм „Красавицата и звярът” ще очарова момичетата от всички възрасти.

Едно от чудесата на света също намира място на големия екран - „Великата стена”. Българското кино избра също избра да се изяви с историческа тематика с филма „Воевода”.

Известни актьори, които играят във филмите през второто десетилетие на 21-ви век: Матю Макхонъкхи – „Тъмната кула”; Звездна плеада в „Бързи и яростни 8” - Вин Дизел, Джейсън Стейтъм, Скалата, Кърт Ръсел, Хелън Мирън и Шарлиз Терон; Орландо Блум – „Карибски пирати”; Харисън Форд и Раян Гослинг в Блейд Рънър 2049; Киану Рийвс - Джон Уик 2 и 3; Скарлет Йохансон – Дух в броня; Ема Уотсън в ролята на Бел – Красавицата и звяра.

Приятно гледане!