Автобронзантът не е вреден, но как да го използваме?

Автобронзантът не е вреден, но как да го използваме?
17 юли 2023

С настъпване на лятото повечето хора започват да копнеят за слънчев загар. А най-лесният, бърз и безопасен начин за сдобиването с такъв е посредством фалшифицирането му с помощта на автобронзант. За да се ориентирате в огромното разнообразие от лосиони, мусове, масла е да избегнете некачествени продукти, които оцветяват в кожата в оранжево, е препоръчително да прочетете онлайн отзивите или коментари. А ето и какви са основните правила за използването на автобронзант:

Преди да нанесете автобронзанта, е задължително да ексфолирате добре тялото. Премахването на мъртвите клетки ще създаде отлична основа и ще предотврати неестетичното наслагване на продукта. Обърнете специално внимание на коленете, лактите и другите по-сухи и груби участъци!

Не се обезкосмявайте непосредствено преди да нанесете автобронзанта - препоръчително е това да стане няколко часа по-рано. В противен случай при евентуално порязване или раздразване на кожата продуктът може да предизвика неприятно усещане и даже алергична реакция.

Добре е да започнете с продукт, които действа постепенно, тъй като нанасянето му е много по-лесно и не изисква особено старание - на пазара има достатъчно такива.

Повечето висококачествени автобронзанти се предлагат със специални ръкавици за нанасяне. Ако този, който сте избрали не е от тях, можете да използвате най-обикновени латексови и дори найлонови. Започнете нанасянето от глезените нагоре с бързи отсечени движения и се старайте то да е равномерно. Ако решите да не ползвате ръкавици, измийте ръцете си веднага след като приключите. След това ги изсушете добре и нанесете, продукта върху горната част на дланите си, използвайки тампон за грим или салфетка. Бъдете особено внимателни, когато нанасяте автобронзант върху лицето и врата си. Добре е да го смесите с хидратиращ крем, за да избегнете прекалено наситения и неестествено изглеждащ цвят. И тук е добре да ползвате тампон за грим.

Вземането на душ и носенето на прекалено тесни дрехи непосредствено след използването на автобронзант може да доведе до изтриването му на места, което няма да изглежда никак естетично. За възможно най-добри резултати му осигурете няколко часа, за да попие добре в кожата. Няма да сбъркате, ако го нанасяте вечер преди лягане. С цел запазване на цвета възможно най-дълго е препоръчително също така да не се къпете c гореща вода или вана, да не триете кожата твърде силно с хавлиената кърпа и да нанасяте хидратиращ крем веднага след излизане от банята.