Marta Savic известната сръбска фолк звезда

Marta Savic известната сръбска фолк звезда
7 юли 2023

Marta Savic не е случайно име в сръбската музика. Певицата определено си е изградила свой собствен път и трайно присъства в сърцата на обичащите Балкански ритми. За нея не може да се каже, че стой в сянката на известния си съпруг Миле Китич, защото двойката сама по себе си и по отделно е супер известна в Сърбия. С днешна дата медиите гръмнаха с новината, че и дъщерята на звездната двойка, тръгва по пътя им и ще гради музикална кариера. И как иначе, тя навярно е израснала по концерти и от малка е закърмена с музика!

Marta Savic – нежната половина от семейство Китич

Marta Savic е родена през 1966-та година. Месторождението й е в малко селце край Модрика, Враняк. Едва когато тя е на два месеца, обаче семейството на бъдещата звезда, се мести да живее в Сърбия.

През 1978-ма година Марта се мести в Хановер, където учи. Любовта между Миле Китич и Marta Savic пламва през 1988-ма, когато те се срещат на участие. Така по-късно стават звездна двойка и сключват брак. Ражда се дъщеря им Елена и звездната фамилия живее и до днес в Белград.

Marta Savic издава над 18 албума в кариерата си на певица. Тя пее песни за душата на балканските народи и много умело изпълнява автентичен сръбски фолклор. Първият албум на певицата се появява през 88-ма година и се нарича „Майко Юго“.

Следват албум след албум, като през 2011 е издаден последния албум на Марта с култовото заглавие „13“. Едни от най-големите хитове на Marta Savic са „Грешник“, „Вярата е измама“, „Нямам конкуренция“, „Мама“, „Не боли“, Аз не съм такава“ и други.

Marta Savic пуска поредния си хит през 2017-та. Това е песента „Дайте ми място“. Определено може да се каже, че нежната половинка от семейство Китич, по нищо не отстъпва в славата си на своя мъж. Живота на семейството е низ от награди, участия, конкурси, записване на албуми и песни, турнета.

Всяко семейство изградено от музиканти е отдадено на музиката все пак и тя е основната тема на разговори и действия – признават звездите. Чуйте Marta Savic и се наследете на хитовете й!