Как да изразим любовта си към любимия

Как да изразим любовта си към любимия
4 юли 2023

Тази статия е насочена към нежния пол и цели да заздрави отношенията в дадена връзка с половинката. Мъжете често твърдят, че техните приятелки или съпруги не ги разбират, но дали наистина е така... И точно тук, специалистът съветва:

 

1. Цялото ви внимание нека да е негово

Ако когато разговаряте или правите нещо заедно, вие едновременно с това разглеждате и нещо в телефона си, за партньора ви това е недобър знак, че присъствието му не е важно за вас.

 

Въпреки че жените са устроени така, че реално могат да вършат няколко неща едновременно, отделете цялото си внимание върху любимия си. Така той ще разбере, че означава много за вас. Желателно е да го гледате в очите, докато ви разказва нещо, и да не го прекъсвате често.

 

2. Пригответе любимото му ястие

Има доста истина е твърдението, че любовта на мъжа минава през стомаха. А да му приготвите за хапване нещо, което той наистина харесва, без да сте го питали какво му се яде, показва, че познавате отлично предпочитанията му. Ако харесва всичко, което готвите, изненадайте го с тиквен пай - неговата миризма действа силно на мъжката възбуда.

 

3. Облечете се по негов вкус

Да се стараете да сте красиви и елегантни, когато сте в компанията на любимия си, всъщност е безгласно заявяване на факта, че все още го харесвате и желаете. А мъжете, доказано е, реагират на визуална стимулация, доста по-силно от жените.

 

Така че ако ще показвате обичта си, облечете онази рокля, в която партньорът ви, ви намира неустоима, или пък изберете дреха в червено - този цвят определено въздейства много силно на представителите на силния пол.

 

4. Полагайте грижи върху себе си

Непрекъснато търсите варианти да неутрализирате пагубните щети от стреса, храните се здравословно, спортувате, ходите редовно на профилактични прегледи и др. Подобно поведение изпраща послание към любимия ви, че вие държите на себе си, но и същевременно ѝ на него. Именно защото го обичате, не бихте искали да се разболеете и той да полага грижи за вас.

 

5. Комплиментите са важни за него

От незапомнени времена мъжете е трябвало да се борят с другите представители на своя пол, за да спечелят и задържат любимата си. Все е било нужно да доказват, че са способни да закрилят половинката си и да й осигурят добър живот. Ето защо за мъжете е важно да знаят, че оценявате, както качествата им, така и усилията, които полагат.

 

Използвайте дори дребни поводи, като отвинтването на много затегната капачка на буркан например, за да направите комплимент на любимия си колко силен е той.

 

6. Давайте му малко свобода

Понякога на мъжете им е трудно да изкажат с думи желанието си да прекарат малко време без партньорката си. Хубаво е обаче вие сами да се досещате за тази негова потребност и да го окуражавате да излиза понякога с приятели или да се отдава на любими занимания, които не включват и вас - може да играе видеоигри, да се занимава с колата си или просто да поспи. Подобно поведение от ваша страна е израз на подкрепа и половинката ви със сигурност ще го приеме като жест на обич и загриженост.

 

7. Поискайте му съвет

Партньорът ви има нужда да усеща, че е важна част от вашия живот. Като му искате съвет за това как да постъпите при дадени обстоятелства, вие, му засвидетелствате както доверието си в него, така и уважение към мнението му.

 

Разрешаването на проблеми помага на мъжете да се чувстват компетентни и оценени. Когато го молите за помощ, вие му показвате, че разчитате на него и че той има важно място в живота ви. Потребността от партньора е неразделна част от любовта.

 

8. Изказвайте му благодарност за малките неща

Вие благодарихте ли на съпруга си, че е взел децата от училище или ги е завел на лекар? Обикновено, залисани в многото си грижи и ангажименти, с годините започваме да подценяваме малките жестове.

 

Но колкото и сериозни и мускулести да са, мъжете също имат раними чувства. Не пропускайте, дори и за дребните им жестове, да казвате „благодаря". На любимия ви не само ще му стане приятно и ще е по-склонен да ви помага, но и ще се засили обичта му към вас.

 

9. Прегръщайте го продължително

Вместо махване с ръка или рутинно „чао", на излизане от дома дайте на любимия си дълга прегръдка. Докато при жените по-важна е вербалната комуникация, то за мъжете по-силно въздействие има физическото докосване. Така че приютете любимия в обятията си поне за 7 секунди.

 

Струва ви се прекалено дълго ли? Опитайте и ще видите, че продължителните прегръдки наистина имат силно въздействие върху мъжете. А най-вероятно и на вас ще ви е приятно това физическо общуване.

 

10. Правете бърз секс понякога

Хубавите работи стават бавно... Да, но понякога вместо дълга любовна игра и продължителен секс, защо не бъдете интимни с партньора си набързо, само за няколко минути.

 

Прегръщането и дългата любовна игра стимулират секрецията на окситоцин при жените - а той е отговорен за засилване на усещането за привързаност към партньора.

 

При мъжете обаче сексът е, който способства за повишаването на допамина, който спомага за усещането на удоволствие и признателност. Така че понякога пропуснете дългата любовна игра и правете просто секс с любимия си - за него това значи много.

 

11. Оставете го да споделя спокойно

Проблемите в службата или недоразуменията с близки хора имат много по-силно негативно въздействие върху мъжете, отколкото те са склонни да признаят. Затова е хубаво да създадете условия той безпроблемно да излива душата си пред вас.

 

Слушайте го с разбиране, без да се опитвате да решавате проблемите му. Ако го напътствате и съветвате прекалено, той ще се почувства слаб и недостатъчно мъжествен във вашите очи. Така че ако любимият ви е угрижен, попитайте какво го мъчи. Ако сподели - чудесно, ако откаже да говори за това, оставете го на спокойствие. Понякога обаче може да се наложи да сте по-настоятелни и подкрепящи, докато свикне да споделя грижите си с вас.