Кучешко щастие

Кучешко щастие
18 май 2023

През деня вие можете да се забавлявате по различни начини. Можете да излизате навън свободно и да прекарвате време с приятелите си. Кучетата са социални животни, също като хората, и имат умствения капацитет на три годишно дете. И точно като едно три годишно дете на тях не би трябвало да им се позволява да правят каквито и да е било дейности без надзор. Ето някои забавни игри, с които можете да гарантирате постоянно въртяща се опашка.

- Разходка в парка:

Едно от най- лесните неща, полезни както за вашето здраве така и за здравето на кучето ви. Ако местният парк има специални ограждания за кучета можете да се разберете с други собственици и да уредите срещи за игра между вашето и тяхното приятелче любимо, а така и вие ще можете да изграждате социални връзки.

- Хвърляне на тенис топка:

Това е много евтин и забавен начин да спортувате и същевременно да прекарате малко време с вашия любимец. Ако искате да стане още по- забавно за кучето ви можете да пробиете дупка в топката и да поставите кучешки гранули вътре.

Ако имате здравословни проблеми и не можете да мятате топката на далече има специални пластмасови уреди, приличащи на малки РПГ-та, които можете да заредите с тенис топката и след натискане на спусъка да я изстреляте.

- Направа на малък басейн:

През летните месеци кучетата с рунтав косъм страдат от високите температури. С помощта на по- голямо корито, или гумен басейн за деца, напълнено с вода и сложено на сянка, вие не само можете да ги защитите от жегите, но и да ги позабавлявате като ги оставите да подскачат във водата.

- Играчки:

Не е задължително играчките да са скъпи и лъскави. Можете да си ги направите сами. Кучетата обичат да гризат неща. Те правят това поради същата причина, поради която ние мием своите зъби. Ако имате някоя счупена PVC шпатула, детска гумена играчка, стар и избелял пуловер, който да срежете на ивици и след това да сплетете на плитка, вие спокойно можете да им ги дадете, за да си поиграят.