Какви дамски часовници да изберем?

Какви дамски часовници да изберем?
5 април 2023

В нашия век на високи технологии рядко се среща човек, който носи часовник. Днес часовниците все повече се изместват от мобилните телефони. Мнозина носят часовници само като специфичен аксесоар, който допълва определен стил на облекло. Но истинските любители и ценители на добрите часовници няма да бъдат „подкупени“ от никаква технология.

 

Пазарът на часовници днес е представен толкова широко и разнообразно, че лесно можете да се изгубите в него в търсене на тиктакащ идеал за вашата любима.

 

Като цяло, всеки производител на известни марки часовници ще потвърди, че за да отговарят на високи критерии и изисквания, трябва да се постарае много. Часовниците трябва не само да изглеждат добре, но и да отговарят на всички технически и експлоатационни стандарти.

 

Има общо 2 вида часовници:

 

  • механични;

  • кварцови;

 

Всяка от тези разновидности на часовници е изобретена по различно време и има отличителни свойства.

 

Механичните часовници са най-старите братя на съвременните електронни часовници. Принципът им на действие се крие в пружината, действаща върху механизма на колелото. С течение на времето такива часовници започват да изостават, в зависимост от качеството на механизма. Например, механични часовници като Seiko или Ingersoll ще издържат много години без дефекти, ако се спазват правилата за работа.

 

Кварцовите часовници работят на батерии. По отношение на експлоатационния живот тези часовници са лидери. Днес тяхната популярност на пазара се е увеличила значително. Единственият недостатък на такива часовници е, че кварцът в тях губи свойствата си с времето, което може да доведе до забавяне на часовника.

 

Електронните часовници, както и кварцовите, се основават на кварцов механизъм. Разликата между този и предишния тип часовници е, че на циферблата на електронния часовник времето се обозначава с цифри. Един от недостатъците на такива часовници е ниската ефективност на генератора, разположен в тях.

 

Дамските часовници могат да разкажат много за своите собственици.

 

Второ, часовникът може да разкаже много за природата на домакинята. Например, ако едно момиче обича необичайни, многоцветни часовници с големи размери, като Casio Baby-G, най-вероятно показва, че е весела, атлетична.

 

Ако човек е педант по природа, той едва ли ще избере такъв часовник. Строгостта и яснотата на линиите, черни, сиви или кафяви цветове - това са основните параметри на любимите часовници на този тип хора. Съветваме ви да обърнете внимание на линията Casio Sheen.

 

Всичко това обаче е много относително. Може би този часовник на ръката на съвременното момиче днес просто казва, че иска да опита нещо ново, да внесе бриз на новост в образа си.

 

Съвети за стилизиране

 

Днес стилът унисекс е на мода. Дрехи, обувки, аксесоари – във всичко се усещат нейните нотки... Унисекс линията часовници се радва на огромен успех както при мъже, така и при жени. Стилът и времето са замръзнали някъде на границата между Ин и Ян…

 

Фешънистите често следват съветите на стилистите при избора на часовници, избирайки различни видове часовници за различни събития и дейности в живота си. И в това те са абсолютно прави. Големите лъскави часовници са най-подходящи за партита, а строгите, умерено елегантни часовници - за ежедневната работа.

 

Също толкова важно, когато купувате часовник, вземете каишката и стъклото. Коженият материал на каишката ще хармонира идеално с ежедневните ви тоалети, а екстравагантната каишка от ярки сатенени панделки ще ви превърне в кралица на всяко парти. Стъклото трябва да бъде не само красиво, но и висококачествено. Зависи от състоянието на циферблата. Най-здравият и издръжлив материал е сапфиреният кристал.

 

И накрая, мили жени! Не забравяйте, че доброто нещо не може да бъде евтино. Изберете подходящия часовник за цена и качество! И по-рядко гледайте циферблата! Щастливите часове не се измерват!