• Начало
  • Новини
  • Онлайн бизнес без инвестиции: дропшипинг онлайн магазин

Онлайн бизнес без инвестиции: дропшипинг онлайн магазин

Онлайн бизнес без инвестиции: дропшипинг онлайн магазин
29 октомври 2022

И така, имате стабилна работа от десет до шест, но отдавна ли мислите да започнете собствен бизнес? Вероятно вече сте мислили за онлайн търговия. Както и да е, може ли създаването на онлайн магазин да бъде лесно за научаване и да не носи големи финансови рискове, ако няма опит в търговията? Всъщност има онлайн бизнес с минимални инвестиции, който може да бъде отправна точка за започване на собствен бизнес – дропшипинг.

Какво е дропшипинг? Това е бизнес модел, който означава, че не съхранявате артикули в склад. Вместо това си партнирате с търговец на едро, който се занимава със съхранение и логистика. Работа на предприемача: Приемайте поръчки от онлайн купувачи и след това прехвърляйте клиентски поръчки и данни за доставка на доставчика, който ще изпрати стоките директно на клиента, а вие си получавате своята комисионна.

Защо дропшипингът е лесен начин за стартиране на онлайн бизнес с минимални инвестиции и защо трябва да обърнете внимание на този бизнес метод? В тази статия ще дадем 4 причини защо трябва да отворите дропшипинг онлайн магазин.

 

  1. Няма разходи за закупуване на стоки

 

Много хора се колебаят да започнат собствен бизнес поради финансови ограничения. Докато някои започват собствен бизнес със спестяванията си, повечето начинаещи са принудени да теглят заеми, за да отворят онлайн магазин.

По-голямата част от инвестицията в крайна сметка ще бъде изразходвана за закупуване на стоки и наемане на склад. Представете си, че току-що имате бизнес идея, която не изисква почти никакви инвестиции: не е нужно да купувате огромно количество стоки или да наемате склад. И тази идея е дропшипинг.  

Дропшипингът е метод за търговия на дребно, който позволява на предприемача да не купува продукти, преди да може да ги рекламира и продаде. Чрез партньорства с търговци на едро собствениците на онлайн магазини за търговия на дребно могат да популяризират и продават различни продукти, да приемат поръчки от клиенти и да купуват продукти от търговци на едро по-късно. Така че дропшипърът винаги е на плюс, защото прави реални продажби, преди да плати цената на продадените стоки.

По този начин дропшипингът осигурява лесен и евтин начин да започнете да продавате продукти онлайн с минимални инвестиции.  

Дропшипърът не трябва да наема и поддържа склад, както и да закупува стоки, които ще продава по-късно. Освен това можете да избегнете риска от свръхпредлагане на стоки, ако изберете грешната ниша, като внасяте стоки, които няма да могат да бъдат продадени по-късно. С такава система за организация на бизнеса ще спестите значителна сума, която по-късно можете да инвестирате в нещо по-полезно, като реклама или създаване на онлайн магазин.

 

  1. Просто създайте онлайн магазин

 

Ако решите да работите по дропшипинг модела, първата стъпка е да създадете онлайн магазин. За хора, които не са запознати с индустрията за уеб разработка, създаването на онлайн магазин е трудна и скъпа задача. Първата мисъл, която идва на ум, е да наемете екип от опитни програмисти и уеб дизайнери, за да създадете персонализиран магазин, който ще струва прилична сума пари.

Това обаче не е сценарият, който е актуален от 2018 г. За да не се превърне в главоболие създаването на магазин и стартирането на сайт отнема не повече от 5 работни дни, трябва да използвате готови решения. За да започнете да продавате ще ви трябва: име на домейн, хостинг, система за управление на съдържанието и готов шаблон. Всичко, което трябва да направите, е да изберете дизайн с решения, да качите списъци с продукти и да започнете да продавате. След няколко щраквания можете да инсталирате готово решение на хостинг (или да използвате инсталационни услуги) и получавате онлайн магазин, таксуван за продажби и високи реализации.

 

  1. Вашата основна задача са продажбите и маркетинга

 

Работейки по дропшипинг модела, както беше споменато по-горе, собствениците на онлайн магазина са освободени от решаване на логистични проблеми и управление на складови наличности. Това, което трябва да направите, е да привлечете трафик към сайта, да оптимизирате маркетинговите канали, за да превърнете посетителите в клиенти, както и да се справите с поддръжката на клиенти.

Когато за първи път стартирате онлайн бизнес, си струва да тествате прости и евтини маркетингови канали, за да получите първите си клиенти. Социалните мрежи работят добре в това отношение на всеки етап от развитието на бизнеса, като се справят отлично с генерирането на трафик към сайта и превръщането на посетителите в купувачи. Тук си струва да започнете, като създадете публични страници на вашата марка във Facebook и добавите пиксели на социални медии към сайта, за да съберете аудитория от посетители на сайта. По-късно можете да използвате тази аудитория за създаване на рекламна кампания. Чрез оптимизиране на рекламите в социалните медии с помощта на качествено съдържание можете да конвертирате значителна част от вашата аудитория в трафик за вашия онлайн магазин с ниска цена на клик.

Освен социалните мрежи, един от класическите маркетингови инструменти е имейл маркетингът. С него можете да увеличите лоялността на съществуващите клиенти, както и да превърнете посетителите в купувачи, като използвате задействащи съобщения. Има много инструменти, които ще ви позволят да работите с пощата на клиентите. Например е наличен модул за пощенски списък, който ви позволява да събирате имейл адреси и след това да изпращате имейли, за да информирате клиентите за промоции, специални оферти, както и да върнете посетители с изоставени колички, за да увеличите брой покупки в сайта.

Също така не забравяйте за такъв метод за интернет маркетинг като оптимизация на уебсайтове за търсачки - един от най-популярните и достъпни канали за управление на органичния трафик. Когато хората търсят продукти, които искат да купят в Интернет, те ще въведат ключови фрази в Google. За да увеличите позицията на сайта в резултатите от търсенето, трябва да съберете списък с ключови думи, които потенциалните клиенти търсят в мрежата и да оптимизирате страниците на онлайн магазина за тях.

Последно в списъка, но не на последно място – качествено и навременно обслужване. Онлайн магазинът трябва да осигурява бърза поддръжка и съвети на клиентите, за да могат да се свържат с Вас по всяко време и навсякъде, за да получат отговори на своите въпроси.

По този начин повечето канали за промоция изискват минимални инвестиции, тъй като някои от инструментите са безплатни, докато в други си струва да се инвестира.

 

  1. Провалът не вреди на джоба ви

 

Така че не можете да не се съгласите, че дропшипинг онлайн магазинът е идеален за стартиране на бизнес без инвестиции. Всичко, което трябва да направите, е просто да създадете онлайн магазин, да го напълните с продукти, да тествате нишата, която сте избрали, да популяризирате сайта, използвайки евтини маркетингови канали, за да привлечете клиенти и да увеличите продажбите. Ако не сте доволни от броя на продажбите, трябва да опитате нови канали за промоция или да използвате услугите на експерти в индустрията.

Какво да направите, ако никой не купува нищо в магазина? Може да си струва да спрете, да анализирате грешките и да изтриете продуктови категории, които не са търсени, да попълните магазина с нови продукти, да тествате други канали за продажба, да свържете контекстна реклама, блогове или канал в YouTube. Чрез опит можете да разберете кои инструменти ще работят най-добре за вашия бизнес, носейки нови клиенти и печалби.

Започването на бизнес не е без риск, тъй като трябва да инвестирате достатъчно пари. Въпреки това, със създаването на онлайн магазин по модела на дропшипинг, това твърдение е частично невалидно, тъй като основната инвестиция е вашето време и усилия.

Интернет търговията доближи хората до началото на предприемаческата дейност. Дропшипинг моделът елиминира такива основни разходи като закупуване на стоки от доставчик, наемане и поддръжка на склад. Всичко, което трябва да започнете, е да се запознаете с офертите на търговци на едро, които работят по модела на дропшипинг, и да създадете своя собствена марка, да я рекламирате и да работите с клиенти. И ние препоръчваме да започнете със създаването на онлайн магазин.