Колието – подходящи и модерни съчетания

Колието – подходящи и модерни съчетания
31 март 2023

Колието обикновено е център на ансамбълът от бижута, които една жена комбинира с тоалета си. То може да бъде много различно, както по изработка и материали за направата му, така и по цвят и текстура. Може да се заложи на масивни и атрактивни колиета или да се направи елегантен комплект от няколко тънки колиета комбинирани деликатно по между си.

Тази пролет аксесоарите, част от които е и колието са много разнообразни. Предимно се залага на геометрията или естествените флорални мотиви, които се преплитат в меандри и се комбинират с цветни камъни. От друга страна хипи вълната в модата през лятото още не е дошла и всевъзможните ярки комбинации на колиетата от плат са все още изключително атрактивни. Синьо-зелената гама все още владее бижутата и наред със земните приглушени тонове, прозира във всяко едно бижу.

Предлагаме ви няколко модерни и подходящи съчетания на колиета с другите бижута от визията ви:

Вечерна визия – тоалета ви за излизане винаги е една степен по-разкрепостен от работния и ежедневния, така че това важи и за бижутата. Можете успешно да комбинирате едно масивно колие от цветни камъни и метал в покритие от сребро или злато с чифт висящи обеци и масивен пръстен с камък. Камъните може и да са пластмасова имитация, но е важно да са в син и зелен оттенък.

Работна визия – когато слагаме колие на работа, то или трябва да е много тънко и да се състой от няколко слоя, без излишни висулки, или да е масивно изработено от благороден метал без цветни акценти. Колието в работната визия акцентира лицето, затова го балансирайте с една гривна в подобен стил и така визията ви е завършена.

За ежедневието – тук вариантите са хиляди. От представените по модните подиуми платнени ивици с обемен камък прилепнали плътно по врата, до обемните вериги тип колие и всевъзможните змиевидни цветни комбинации на колиета тип въже. Като правило за ежедневието в зависимост от визията ни можем да си позволим еклектика.

Затова колието се комбинира и с пръстени, и с брошки и диадеми, та дори с гривни и обеци и то по много. Въпросът е да не прекалявате все пак в еклектиката!

Колието е незаменима част от женските бижута и винаги е много атрактивен аксесоар, така че внимателно го подбирайте!