Направи си сам- идеи с ластички

Направи си сам- идеи с ластички
27 март 2024

Пластмасовите ластички могат да бъдат използвани не само като аксесоар за коса. Ето и някой идеи за неща, за които те могат да послужат:

Устройство, предотвратяващо плъзгане:

За да предотвратите дистанционното ви да се плъзне по масата са ви нужни две ластички. Увийте ги около двата му края. Сега то е стабилно. По подобен начин, но само с един ластик, можете да предотвратите шпатолите ви да се плъзнат във гозбата като увиете ластичката около дръжката им. 

Гума за триене:

Увийте ластичката около пръста си. Гумичката е готова за използване.

Щипка за скара:

Вземете две лъжици. Съединете зъбците им със ластичката така, че да може да сочат в две различни посоки. Използвайте зъбците като дръжка.

Отварачка на шишенца:

Увийте ластичката около капачката на шишето. Развийте, като пръстите ви трябва да са върху ластичката.

Предпазител за кабел на зарядно устройство:

Изрежете парче сламка, не повече от 2-3 сантиметра. През средата направете разрез. След това поставете сламката около кабела на зарядното. Увийте я с ластика, за да не може да се плъзга на долу. Зарядното ви е предпазено от скъсване на кабела.

Гривна:

На която и да е повърхност забийте пирон. Започнете като сложите ластичката около пиронът. През доближете двата и края един до друг и ги разтворете, така че да се получи отвор, който можете да сложите следващата ластичка. Повтаряйте процедурата докато гривната не стане с желаната от вас дължина. След това свържете двата края със кламер, панделка или конче. Поради гъвкавостта на гривната няма да ви се налага да махате кламера всеки път, когато искате да си я сложите или свалите.

Има и редица други начини да бъдат използвани ластичките. Като импровизирано хендсфри. За подреждане на багаж за пътуване, като навиете дрехите и поставите една ластичка около тях. Като разделител за книги и много други.