Направи си сам - картонен шкаф

Направи си сам - картонен шкаф
20 март 2024

Нужни са:

- Картонени кутии от мляко;

- Двойно залепващо тиксо;

- Течен силикон;

- Лепило;

- Средно голям кашон;

- Хартия за украсяване;

Отрежете горната част на картона от мляко, измийте го и го оставете да изсъхне. След това изрежете отделните му стени. Сглобете ги обратно като ги залепяте с течен силикон. По този начин шкафчето ви ще е с по-добра здравина.

След това подплатете шкафчето със двойно залепващо тиксо. Не махайте горната част. Нанесете обилен слой от лепилото на стените на картона и залепете хартията. Частта, която ще искате да се показва е добре да бъде облицована с хартия за украса за по-добра визия. Не е желателно да използвате гланцова хартия.

Срежете един лист картон. Измерете стените на рафтовете и изрежете с 0.5 мм по-големи парчета картон, но не от заделения. След това ги сглобете по същият начин, по който сглобихте шкафчетата. Слепете ги по между им, за да се получат средно големи рафтове. Горните ръбове на шкафчето се облицоват в черна хартия като се слага на всяка една от страните, след което се поставят в новите рафтове.

Подредете готовите рафтове с подредените шкафчета в кашон. За дръжката вземете една коркова тапа, разрежете я на половина и я обвийте в плат. Използвайте игла и конец, за да зашиете плата стегнато около тапата. След това залепете дръжката за предната част на рафта.

Извадете готовите изделия и повторете процедурата, която вече направихте за шкафчетата за кашона. Ако искате шкафчетата да са по-големи можете да ги направите от кутии за обувки.

Независимо от това, колко е голям вашият шкаф, вие пак ще спестите средства чрез направата му. Той ще може да бъде използван във всички стаи, с изключение на банята и стаи, в които има голям конденз. Това е лесен и бърз начин да се сдобиете с желания от вас мебел и същевременно да рециклирате.