Защо се налага подмяна на каишка за часовник

Защо се налага подмяна на каишка за часовник
24 октомври 2022

Приблизително една година след покупката на всеки ръчен часовник, може да се наложи смяна на каишката на вашия часовник. А ако часовникът ви е на гривна, то можете да помислите за закупуване на колан, за да разнообразите стила си. Ето основните точки, които си струва да знаете, когато купувате или поръчвате нов колан.

 

Самите марки не произвеждат колани за часовници, а използват услугите на партньори - компании, специализирани в производството на колани. Можете да закупите оригинален марков колан за часовник или колан, произведен от голяма компания. Разликата в цената може да достигне 2-3 пъти, но понякога си заслужава, тъй като можете да намерите колани с определени конфигурации или цветове само в каталозите на производителите на часовници.

 

Ако имате нужда от обикновен колан от стандартна черна или кафява телешка кожа или алигатор, тогава можете да спестите много, като закупите оригинален колан. Оригиналните колани обикновено идват без катарами. Така че в случай на загуба или счупване, оригиналната закопчалка ще трябва да бъде закупена отделно. Часовниците обикновено се доставят на каишки със стандартна дължина, които пасват на средни китки. Самите колани се предлагат в поне три основни размера, понякога и повече. Най-лесният начин да закупите колан е да посетите някой от нашите шоуруми.

 

Стараем се да имаме на склад основните необходими маркови колани и каишки за часовник, а останалите се предлагат по поръчка. Срокът за доставка е 1-2 работни дни. Имаме и около 50 вида дамски и мъжки колана и над 1000 каишки и верижки за часовник на склад за смяна. Нашите служители сменят каишките пред вас, така че подмяната няма да отнеме много време - основното е да изберете тази, която ви пасва и харесва.