Спортната стрелба, метод за изграждане

Спортната стрелба, метод за изграждане
12 март 2024

Ако сте дошли тук само, за да минете между капките и да се научите как да стреляте без инструктор, ще трябва да ви разочаровам. Спортната стрелба не е просто хоби, тя е начин за изграждане на характер и чувство за отговорност.

Първото нещо, което трябва да направите, е да се запитате дали имате търпението да се занимавате с тази дейност. Трябва да сте напълно спокойни преди да прекрачите прага на стрелбището. Да заемете мястото си и да вземете слушалките, които инструктора ви най-вероятно е поставил наблизо.

Докато го чакате да пристигне затворете очите си и практикувайте вдишване и издишване. Може да ви се стори смешно, но е нужно, за да ви помогне да се концентрирате. Не пипайте пистолета все още, не е играчка. Инструктора ще ви даде нужните указания, най-важното, от които е да не насочвате пистолета в неговата посока. Независимо от това дали пълнителя си стои на масата или в него няма патрони.

След това просто практикувайте, не повече от 30 изстрела в началото. В свободното си време можете да практикувате стойката си, начинът, по който държите пистолета. Да се опитвате да преценявате сами разстоянието до мишената и правилният ъгъл. Всичко това без огнестрелно оръжие в ръка, разбира се.

Какво ще придобиете вие? На първо място ще изградите личната си дисциплина. На второ със сигурност ще станете по- отговорни личности в края на тренировъчния си период. На трето ще се научите да се защитавате, но дано да не ви се налага да е точно по този начин.

Също така ще постигнете онова „Дзен” състояние, за което будистът, излизащ всяка неделя в парка да медитира, толкова много ви разказваше, но вие така и не го разбрахте какво има предвид. Няма да имате много време да мислите за проблемите си докато изпълнявате рутина същояща се от вдишване, издишване, броене до дванадесет, заемане на правилна стойка, прицелване, освобождаване на предпазителя, изстрел и така тридесет пъти подред.