Направи си сам - идеи с пластмасови бутилки

Направи си сам - идеи с пластмасови бутилки
9 март 2024

На всеки му се е случвало да има много пластмасови бутилки, но да не знае какво да прави с тях. Вместо те да бъдат изхвърлени тук ще ви предоставим начини, чрез които те да бъдат рециклирани.

Поставка за чадър:

Вземете еднолитрово шише от минерална вода и изрежете дъното му. Край изрязаната част пробийте два правопропорционални отвора. Използвайте връзка за обувки, за да ги съедините, като правите възли около двата отвора. Готово, сега можете да закачите поставката си в колата и да поставяте чадъра си в нея без да се притеснявате, че ще ви се намокрят седалките.

 Защитна маска за лице:

Взимате едно шише от минерална вода и изрязвате по-голямата част от него, без гърлото, под форма на маска за заваряване. Пробийте две дупки и ги съединете със ластик. Тази маска е подходяща при работата с пестициди, при пържене на храни или при работа с различни спрейове.

Непромокаема кутийка за накити:

Изрязвате гърлата на две шишета. Слепвате ги с индустриално лепило, но не от страната на капачките. Завийте обратно капачките. Готово, вече можете да приберете своят пръстен в кутийката и да не се притеснявате, че ще потъне.

Изолация за разклонител:

Изрязвате всичко от шишето така, че да остане само цилиндричната част и дъното, горната част, без гърлото, се оставя и се използва по-късно. Правите вертикален разрез по средата с дължина един сантиметър. След като сте изрязали отворът можете да поставите новата изолация около разклонителя, а с горната част да затворите изолацията. Тя е удобна за използване, когато вали.

Поставка за вестници и списания:

Взимате една дъска и пробивате три дупки в нея. След това избирате три еднолитрови шишета и изрязвате всичко, без цилиндричната част и гърлото. Изрязаните ръбове на цилиндричната част на шишетата облепете с изолирбанд. През средата на шишето пробийте една дупка и с помощта на пирон го съединете за дъската. Резултатът ще е подходящ декор за всяка една стая.