Направи си сам - играчки за деца

Направи си сам - играчки за деца
2 февруари 2024

Магнит снимка:

Вземете капачката на бурканче от бебешко пюре. Изберете подходяща снимка и сложете капачката върху част от нея, очертайте с молив и изрежете.

Вземете едно парче картон и очертайте около капачката и изрежете кръга. Със бързо залепващо лепило залепете изрязаната снимка за картона. Пак с лепило залепете снимката във вътрешната част от капачката. Поставете магнит от външната част.

Импровизиран прожектор:

Вземете една кутия от обувки. Изрежете кръг в неината предна стена като с ножче за хартия леко прережете отвор по горните ръбове, за да могат да се поставят неща в кръга. Поставете средно голяма лупа в изрязания кръг. Прикрепете телефон или таблет противоположно на лупата. Поставете пред бяла стена, пуснете видео и затворете капака на кутията.

Интересно бурканче:

Вземете капачката на бурканчета и залепете фигурка върху нея с помощта на течен силикон. Напръскайте и изчакайте да изсъхне. Междувременно вземете 2-3 светещи пръчки и ги начупете, след което ги разтресете, за да започнат да работят. После срежете пръчките и разсипете праха им в буркана. Прахът е отровен, така че използвайте ръкавици и защитни очила. Сипете 3-4 супени лъжици бял брокат в буркана. Завийте изсъхналата капачка и разклатете.

Чичко тревичко:

Внимателно направете малка дупка в горната част на яйцето и изсипете жълтъка и белтъка в една купа. Поставете една супена лъжица трици в кухината, след това една супена лъжица семена. Поставете в подходяща поставка, полейте и изрисувайте лицата на вашите тревичковци.

Коледна играчка:

На един лист си разграфете 5 вертикални линии. Изберете плат с желания от вас цвят и изрежете 20 квадратни парчета с еднакви размери от него. Сложете квадрата върху разграфения квадрат. Първо нанесете лепило върху първата, третата и петата линия. След това върху втората и четвъртата. Редувайте и другите 18 листа по този начин.

Изрежете кръг от един лист хартия. Неговата диаметър и страните на квадрата трябва да имат еднаква стойност. Точно през средата начертайте пунктир. Поставете го върху слепените пластове и изрежете плата, който остава извън него. След това изрежете по пунктира на кръга.

Обърнете едната половина с плата нагоре и нанесете лепило. Прилепете другата изрязана част към нея, откъм плата. С помощта на игла и конец направете два шева от двата края на половините. Поставете лепило върху една от двете части на листа. Разгънете фигурката и слепете двата листа.