Направи си сам декорация за интериора

Направи си сам декорация за интериора
16 януари 2024

Направи си сам декорация за интериора и внеси едно уникално усещане в дома си. Да, често пъти си харесваме безброй джунджурии и луксозни предмети, за да освежим интериора на дома си.

Но няма по-удовлетворяващо нещо, от това да създадеш нещо със собствените си ръце! Вариантите, на които може да се спрете са доста, но все пак нека ви предложим няколко интересни идеи:

  • Колаж от снимки за всекидневната – ако имате една стена във всекидневната, която е изчистена и можете да сътворите нещо на нея, то направете си колаж от снимки. Но не, какъв да е колаж, а под формата на дърво. За целта ще ви е необходимо фолио за стена, от което ще оформите силуета на дървото с клоните му.

Цвета е изцяло ваш избор и трябва да се водите по цялостната атмосфера на интериора си във всекидневната за него. На клоните ще закачите разнообразни снимки на любимите ви хора (деца, родители, братя и сестри, приятели и други). За тези снимки изработете рамки от велпапе, което ще облепите или оцветите, така постигате триизмерност, когато ги окачите по клоните на дървото. Крайния резултат ще е една уникална декорация за всекидневната ви. Направи си сам декорация за интериора от този вид е уникална идея по своята същност.

. Абажур от оризова хартия за спалнята – спалнята е най-интимното кътче от интериора на дома ви. Там декорацията е много елегантна, лична по вкус и внушение и не е за погледите на всеки. Навярно си спомняте за китайските фенери! Именно те ни повлияха за този интересен абажур в интериора на спалнята. Може да го изработите под, каквато си искате форма от мека и тънка тел. Отгоре поставяте оризова хартия на пластове и форми, които на вас ви допадат.

Ако искате да е цветна, оцветете я предварително и изчакайте добре да изсъхне, като я притиснете с нещо, за да не се нагърчи! А можете и да изрежете форми от плътна цветна хартия, които да залепите тук-там над прозрачната оризова хартия. Така ще постигнете ефект, като на диско топка от сенки и светлини. Уникално и интимно за един интериор на спалнята ви.

  • Часовник за кухнята - направи си сам декорация за интериора в кухнята е супер идея за една домакиня. Жените прекарват доста часове в кухнята, защото понякога им се налага или пък друг път им е приятно да поседнат и да изпият едно кафе сами или в компания.

Часовника е идеалния кухненски аксесоар. Можете да си го изработите от парче дърво, малко метални ивици или пък от глина и подръчни декорации. Независимо дали кръгъл, овален или квадратен ще изберете, направете го така, че да се откроява ярко на фона на стената, на която ще го окачите. Ако е от дърво, то поставете метални ленти за часовете и добавете, коноп, вълна или други естествени материали за декорация.

Ако пък заложите на глината, то използвайте мъниста, цветни конци и дърво. Можете и да изрисувате една метална плоча по ваш избор например, като един уникален часовник.

Направи си сам декорация за интериора е една идея за личен дизайнерски подход, която ще внесе уникална нотка в дома ви.