Практичната баня

Практичната баня
3 януари 2024

Общото между повечето бани е, че те имат малко пространство и не са използвани с пълния си потенциал. Друга често срещана черта е боядисването им в бяло и използването на предимно бели керамични плочки.

Банята не е нужно да бъде само мястото, където поддържате личната си хигиена. Тя може да се превърне в добре организиран домашен спа център.

За начало е нужно да организирате всичко, използвано от вас. Дървени или пластмасови рафтове по стените ще ви дадат така нужното от вас място, за да подредите използваните от продукти. Цветът им не е от значение, винаги можете да ги боядисате в по- светъл от този на стената зад тях тон с водоустойчив спрей.

Благодарение на това няма да ви се налага да складирате неща в шкафчета под мивката, което от своя страна ще предотврати разпространяването на мухъл по капачките.

За да предотвратите замърсяването на хавлии може да използвате поставки за бутилки за вино. Намират се всякакви на пазара: дървени, пластмасови, стъклени. Водоустойчивия спрей пак ще се яви като ваш най- добър приятел в опитите да направите така, че всичко да пасва.

След като сте намерили къде да ги съхранявате може и да инвестирате в спрей за ароматизиране на дрехи. Той изветрява за около седмица, но е евтин и се използва в малки дози.

Друг малък трик за допринасяне на релаксиращи аромати в банята е поставянето на соли за вана в поднос и нареждането на ароматни свещи върху тях. Така не само няма да ви са нужни спрейове за ароматизиране на стая, но и ще имате допълнителна декорация, която ще направи банята персоналното ви кътче за отдих.

След като сте направили това е време да отправите погледа си към завесите в банята. Ще бъде придаден малко по- естетически вид ако те са две разделени завеси, а не една съединена. На пода на самата баня можете да сложите подложки, които да предотвратяват плъзгане.

Това, за което трябва да съблюдавате, когато купувате и завесите и подложките, е те да могат да се перат в пералня и по този начин да бъде удължено тяхното ползване.