• Начало
  • Новини
  • Защо трябва да се замислите за облачен хостинг за вашия e-commerce бизнес?

Защо трябва да се замислите за облачен хостинг за вашия e-commerce бизнес?

Защо трябва да се замислите за облачен хостинг за вашия e-commerce бизнес?
2 януари 2024

 

E-commerce индустрията се развива със невиждани през годините скокове и границите и е почти паралелна с интернет. Има много напредък по отношение на създаването на уебсайт за електронна търговия, който да предлага най-добрите продукти на момента на клиентите си. Когато става въпрос за уебсайт за електронна търговия или т.нар. онлайн магазин, има много неща, за които трябва да се погрижите и трябва да вземете правилните решения и инвестиции, за да може вашият бизнес да процъфтява и да се утвърди като марка. Облачният хостинг (Cloud Hosting) е една такава платформа, която предоставя идеалната рамка за разработване на пълноценен уебсайт за електронна търговия.

 

Общоприето мнение е, че облачният хостинг включва огромна инвестиция, но това не е така. Можете да изберете пакет за облачен хостинг на икономична цена за вашия уебсайт и да получите същите параметри и ресурси, които би получил и един голям онлайн магазин. Изцяло зависи от това какви нужди има вашия проект и е въпрос на проучване и тестове да вземете вашето клаунд (облачно) решение за него.

 

Ето основните предимства на облачния хостинг за вашия e-commerce бизнес:

 

Справяне с пиковите часове на клиентите

 

Мащабируемостта е един от най-важните атрибути на облака. Помага на вашия бизнес да се справя с огромен брой посещения на клиенти и повишена клиентска активност по динамичен начин. С повишена потребителска активност можете лесно да увеличите ресурсите в активните сесии. С облачния хостинг можете да сте сигурни, че ще управлявате увеличения брой продажби. Всички облачни сървъри са създадени за осигуряване на максимална производителност.

 

Лесно възстановяване

 

В случай на неочаквано прекъсване на захранването или екстремна системна повреда, вашето работно място може да спре и ежедневните ви бизнес операции също ще бъдат засегнати неблагоприятно. Какво се случва след това? Ако вашите бизнес данни бъдат загубени, това ще има голямо отрицателно въздействие върху вашия бизнес. Въпреки това, ако вашият бизнес се хоства в облака, физическите щети или системните повреди няма да имат неблагоприятен ефект върху ежедневните бизнес операции. Вашите сървъри ще работят по всяко време, осигурявайки непрекъснатост.

 

Подобрена достъпност

 

Ако вашият електронен бизнес се хоства на облачен сървър, потребителите получават лесен достъп до важната информация чрез всеки стандартен уеб браузър. Това помага за намаляване на допълнителните разходи за настройка на вътрешна система. Когато служителите на компанията, доставчиците, партньорите и дистрибуторите имат лесен достъп до информация, бизнес процесите могат да бъдат лесни и бързи.

 

Сигурност

 

За всеки бизнес е важно да защити своите файлове, инструменти, данни, приложения и мрежи. Облачното хостинг решение се управлява професионално и следователно можете да сте сигурни, че вашите бизнес данни са защитени. Облачният хостинг има най-високите нива на мерки за сигурност. Заедно с криптирането на данни от край до край, облачният хостинг също така предоставя управлявани защитни стени (Firewalls), антивирусни програми (Antivirus softwares) и многостепенен процес на удостоверяване, който гарантира пълна защита на важни бизнес данни и файлове.

 

Гъвкавост

 

Базираните в облак решения са идеални за фирми, които имат променливи изисквания за честотна лента (Bandwidth); следователно те са идеални за уебсайтове за електронна търговия. Когато изискването ви за честотна лента се увеличи, е лесно да увеличите ресурсите. Увеличаването на ресурсите на облачен сървър е възможно веднага, в резултат на което вашият уебсайт не се забавя и вие не търпите загуби.

 

Надеждност

 

За всеки бизнес основният аспект, който помага за постигане на растеж, е работата в екип. Точно това се случва в облачния хостинг! Облачните хостинг сървъри са свързани към една и съща мрежа и следователно функционират по допълващ се начин. Натоварването се разпределя между облачните сървъри за по-добра функционалност. Това продължава да показва, че вашият уебсайт има постоянна система за архивиране (backup) и можете да разчитате на тази система по всяко едно време.

 

Подобрена мобилност

 

Важни данни и приложения са достъпни за служителите, независимо къде се намират по света. Служителите могат да управляват работата си от всяко място чрез своите смарт телефони и мобилни устройства. Хората могат също да споделят важни документи и данни виртуално чрез облак. Тази функция може да намали „времето за достигане на пазара“ и да импровизира върху разработването на продукта и обслужването на клиентите.

 

 

Управляемост

 

Облачното хостинг решение осигурява по-добро ИТ управление и система за поддръжка чрез централно администриране на ресурсите. Необходимостта от управление и поддръжка на ИТ инфраструктурата е елиминирана, тъй като всички ресурси се поддържат от доставчика на услугите. Чрез облачен хостинг потребителят на уебсайта може да се наслаждава на прост и удобен интерфейс за достъп до приложения, софтуер и услуги без необходимост от каквато и да е инсталация.

 

Стратегическо конкурентно предимство

 

Ресурсите, предоставени от облачния хостинг ви позволяват да получите конкурентно предимство пред вашите конкуренти, защото не е нужно да инвестирате време в тяхното предвиждане, ако не сте наясно какво черпи вашият онлайн магазин. Можете да внедрите критични приложения / плъгини / модули към вашия уебсайт и да спечелите значителни ползи за бизнеса без да се отрази значително върху ресурсите. Това може да стане без никакви допълнителни разходи и отнема минимално време за осигуряване. Облачният хостинг ви позволява да се концентрирате върху разширяването на вашия бизнес, вместо да инвестирате време в ИТ инфраструктурата на хостинг плана си.

 

Пълен root / RDP достъп

 

При някои доставчици, с облачния хостинг, потребителите получават пълен контрол над своята хостинг платформа. Можете да инсталирате приложения и да правите много повече с пълен root / RDP достъп. Можете да използвате тази функция, за да подобрите дейността на вашия бизнес и да осигурите гладкото функциониране на вашия уебсайт.

 

Разширени мрежови опции

 

С облачен хостинг можете безплатно да проверявате трафика между VPS във вашата частна гигабитова мрежа. Това ще ви даде добра представа за входящия трафик към вашия уебсайт. Можете също да създадете VPN или да управлявате всички аспекти от него. Тук вече говорим за по-мащабно решение, но е напълно достъпно при вече разраснал се онлайн магазин, изминал целия път от малък клауд план до къстам решение, изцяло съобразено с нуждите на бизнеса ви.

 

Заключение

 

Облачната технология отвори нови врати за управление и иновации в електронната търговия. Електронната търговия е непрекъснато развиваща се индустрия и трябва да сте оборудвани с най-добрите ресурси, за да създадете своя отпечатък в тази индустрия. Облачно хостинг решение ще ви предостави пълноценна рамка за създаване и развитие на вашия бизнес без да се притеснявате от каквито и да е прекъсвания и проблеми в неговото опериране. Все още не сте хоствани в облак? Разгледайте облачните хостинг решения на икономична цена, предлагани от CooliceHost.com. Решенията за облачен хостинг на CooliceHost имат способността да поддържат различни ИТ проекти и да отговарят на изискванията за обширна разработка на уеб-базиран софтуер.