Как да станем забележими в сайт за запознанства

Как да станем забележими в сайт за запознанства
20 декември 2023

Благодарение на много реномирани сайтове за запознанства хората се срещат, завързват приятелства, общуват, прекарват красиви мигове и накрая дори много от тях срещат своята мечтана любов и сключват брак. Но всичко това се случва, защото имат добре написани онлайн профили. За да станете забележими, то трябва да знаете някои тънкости, за да проектирате идеален личен профил във въпросния сайт.

 

  • Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете своята профилна снимка. Тя трябва да отразява вашето позитивно излъчване, лека усмивка, непринудено поведение и да е снимана през последните шест месеца.

  • Снимката трябва да е съвсем натурална и не трябва да е дооформяна с фотошоп и в никакъв случай да не е превърната в колаж.

  • Създайте вашия профил в разговорен език и не използвайте клишета или други умни мисли. Бъдете естествени изцяло в описанието си.

  • Старайте се профила ви да не е прекалено дълъг. Това отблъсква потребителите, които са заинтересовани от вас.

  • Профилът ви също така не трябва да бъде и твърде кратък, защото отново ще подейства негативно на вашите бъдещи приятели и ще ви сметнат за твърде надменна или недодялана като ще побързат да напуснат вашето лично пространство. Напишете приличен профил с умерена дължина и така хората около вас ще мислят, че дори и да не ви познават, то поне ще се опитат да завържат приятелски разговор.

  • Описанието на профила ви трябва да е сдържано и точно. Избягвайте изрази от сорта „обичам да се смея, пътувам, слушам музика, да се забавлявам” и т.н. Та това са съвсем естествени неща и кой не ги обича. Просто звучи детински. Също така не изкарвайте на преден план вашите недостатъци и пороци. Хората не се интересуват от тях в момента на запознанството, а това може да стане евентуално много по късно, като например в самия процес на общуването и то не с всички, а само с хората, които мислите, че се намират на място, близко до вас.

  • Бъдете честни за вашето физическо описание. Не трябва да лъжете за вашата възраст или тегло. Лъжата винаги излиза наяве в момента, в който решите да превърнете виртуалната в реална среща. По принцип много от хората мразят да ги лъжат и това ще доведе до неминуем крах във вашите по-нататъшни отношения и едва ли ще имате възможност за втора среща с човека, когото сте излъгала. Просто той ще си тръгне от вас без да каже нищо.

  • Не позволявайте на вашия профил застой. Старайте се ежеседмично да опреснявате вашия профил като добавяте нещо ново или да го редактирате в позитивна насока или си поиграйте с поставянето на нова профилна снимка. Тази редовна поддръжка на профила ще информира вашите фенове, че все още сте в играта и търсите сериозно запознанство. Повечето потребители в подобни сайтове не обръщат внимание на хора, които дълго не са били активни или имат еднотипни профили. По възможност гледайте да сте активен потребител и не бъдете офлайн повече от 1-2 седмици.

 

Но все пак не забравяйте, че подобни сайтове са преди всичко с цел запознанства и намиране на подходящата половинка, а не са социални мрежи, в които да си пишете, чатите или да си запълвате времето. Просто търсете нужния човек, излизайте на срещи с хора, които мислите, че ви допадат и в крайна сметка, когато усетите, че сте открили това, което търсите, просто затворете „книгата” на този етап и приключете с профила си във въпросния сайт, защото той повече не ви е нужен.