Различните видове домашни любимци

Различните видове домашни любимци
10 декември 2023

Домашните любимци са част от нашето общество толкова, колкото и самите ние. Има нещо перфектно в това да се грижиш за едно малко създание, което да те радва.

Някои хора предпочитат да си изберат по-традиционно домашно животинче. Например куче или котка. Кучета, за по-активните хора, които предпочитат да излизат и имат достатъчно време, за да дресират своя Шарко. Котка за по-спокойните хора, които просто искат да седнат на дивана и да я галят зад ушите докато прословутите черти на характера на тяхната пухкава топка косми не излязат наяве и котката не ги остави, за да намери някое слънчево място, където да си дремне.

Други пък са любители на пухкавите гризачи- хамстери и декоративни зайци. На пръв поглед те са безвредни, което е плюс. Също така не е трудно да се намери храна за тях, те ядът дори и огризките от зеленчуци. Проблемът е в това, че те имат малка продължителност на живот, не повече от 7 години. След като един човек се е привързал загубата е тежка, но ако стопанина се е грижил добре поне ще знае, че приятелчето му е било щастливо.

Има, разбира се, и големи авантюристи. Собственици на диви животни. От сравнително безопасната за отглеждане лисица, до хора, които в домовете си имат аквариуми пълни с пирани, всяка, от които със собствено име.

В крайна сметка ако потенциалният собственик на домашен любимец може да отглежда своя избраник и в същото време да гарантира безопасността на околните то всеки избор му е добър.

Живота трябва да е пъстър и удовлетворяващ. Всеки ден трябва да е уникален. Какво по-добро от това да го споделиш с животинка, която гледаш от малка? Да се гордееш, когато изпълни някои трик? Да се посмееш след като си я смъмрил за направена беля? Да се порадваш, когато децата ти си играят с нея?