Как да избегнем семейните скандали?

Как да избегнем семейните скандали?
3 декември 2023

Всяка жена се изкушава да изхвърли старата риза с изтъркана яка или раздърпания пуловер с грозната плетка, но не бива да го прави без разрешението на мъжа си, казват психолозите. Ами ако износената риза или пуловерът торба е късметлийската му дреха, или пък има сантимент към нея така, както вие към онзи стар шал, който си пазите?

 

Със сигурност е виждал и по-добри дни, но ви пасва като по чудо и бихте се вбесили, ако някой го изхвърли, без да ви пита. И още нещо - това зло деяние е израз на неуважение, а вие цените любимия си, нали? Дори да ви се струва забавно да го погалите по шкембето със закачлив коментар, не го правете на публично място. Рискувате да го унижите пред компанията ви, независимо дали е от приятели или роднини. Не забравяйте! И мъжете се вълнуват от външния си вид. Спестете им обидата, макар и неволна.Заключвайте вратата на банята и тоалетната, когато сте вътре!

За да е щастлив бракът ви, трябва да имате две бани, уж на шега казват някои специалисти. О, де да можеше, но има начин и без персонални помещения - заключвайте вратата, когато си правите интимния тоалет и други хигиенни и разкрасяващи процедури, за да не става свидетел партньорът ви на женските тайни оръжия (картинката понякога е стряскаща за мъжа).Вземете инициативата в леглото!

Желанието за секс намалява с годините (на 50+ е почти наполовина в сравнение с активните 20). Учените обаче казват, че в по-зряла възраст интимните отношения са по-удовлетворяващи. По време на секс се отделят бетаендорфини, които действат като антистрес терапия и усилват усещането за щастие. След като сте живели заедно с години, може да правите любов два пъти в месеца вместо два пъти в седмицата, но ефектът за близост и отдаденост продължава с дни.Интимността не винаги е задължително да включва секс, добавят сексолозите. Прегръдките до късно в леглото през уикенда е също усещане за сливане в щастлива цялост. Не пренебрегвайте нежните ласки, които ви се полагат, вземете инициативата и събудете всички чувства и страст в любимия. Колкото сте по-спонтанни, толкова по-енергична и здрава ще е връзката ви, твърдят специалистите.

 

Разрешете си да се откъснете от рутината и после привлечете половинката в това прекрасно изживяване. Правете го на интервали, като разнообразявате изненадите. Измъкнете се от дома през почивните дни за да се отдадете на любовта си, или изключете телефоните и останете насаме без някой да ви прекъсва. Просто трябва да се отдадете един на друг. Чувството, за забранено нещо засилва възбудата и подпалва страстите.

 

Говорете любезно и не засягайте майка му!

Да, вечният проблем, възникнал с въпроса „Кого обичаш повече - мен или майка си? “. Не подлагайте половинката си на такъв тест, напълно излишно е. Да очаквате синът да застане срещу майка си е безполезно и вредно. „Превземете крепостта“ отвътре, без да „убивате врага“ - просто бъдете любезна с нея и не я обиждайте пред него. Любимият ви ще оцени такта и уважението.

 

Давайте нежност, за да получавате!

Ежедневието убива любовната искра, семейните двойки започват за смятат ,че половинката им е даденост, предупреждават психотерапевтите. Ако усещате това чувство, е време да предотвратите сивото ежедневие. Споделете колко сте му благодарна, че прави мили жестове за вас всеки ден (например, че ви приготвя кафето сутрин), напишете му нещо мило и закачливо на бележка, залепете я на хладилника или на огледалото в банята, а защо пък не му изпратите смс по телефона докато е на работа. Влезте в неговите „обувки“, за да усетите нуждите и желанията му, направете това, което е по силите ви - ще ви се отблагодари.