Комуникация в интимния живот

Комуникация в интимния живот
29 ноември 2023

Ако не обгрижвате връзката си, ще се разминете като двама странници в нощта, предупреждават семейните терапевти. Но как да постъпим, ако любимият няма желание за секс, със сигурност трябва да споделите проблема с партньора си.

Доста жени не биха признали, че им липсва или не им достига сексът, нито пък какво точно им харесва. Без комуникация означава и без шанс за промяна в интимния живот с мъжа до вас. А когато той иска, а вие сте загубили желание, отново трябва да говорите с партньора си открито.

Внимавайте обаче да не го обидите - споделяйте с „аз... ", а не „ти... ", така няма да му звучите осъдително. Друг трик е да влезете в роля - опитайте се да чувствате и мислите различно, като някой много секси, може да изпитате отново желание.

Специалистите предлагат още една техника - да полежите гушнати, да се милвате нежно, да заспите в прегръдките му. Телесният допир може да ви събуди в секси настроение.

Само за секс ли става дума при извънбрачните връзки?

Копнежът да усетите желание отново кара да търсите авантюри извън дома. Фактът, че вършите нещо нередно, тайно и рисковано, засилва още повече вълнението и допаминът се покачва стремглаво.

И ето ви в онзи еуфоричен първи стадий на влюбеност, когато си мислите, че сте срещнали любовта на живота си. Решавате, че това е човекът, и дори се разделяте с постоянния си партньор, за да остареете заедно с новата си тръпка. Само че пропускате едно нещо - да си спомните, че сте се чувствали по същия начин и в началото на връзката си с половинката, която сега сменяте с друга.

Ако наистина не сте доволни от брака си, помислете, трябва ли да промените нещо в себе си, за да имате по-успешно семейство. Не го ли направите, няма смисъл да сменяте партньора си - и следващият ви брак ще е същият като първия.

Може ли гневът ви да пречи на интимния живот?

Възможно е да възстановите връзката си след изневяра, само ако сте честни по отношение на чувствата си. Ако искате да запазите партньора си, кажете му директно: „Бясна съм, ти ме предаде, трябва ми време да изживея гнева и болката си. Затова точно сега не мога да понеса да ме докосваш отново. " Консултирайте се със семеен терапевт. Лекарят ще ви спомогне да откриете с какво може да сте провокирали партньора си да ви изневери.