Youtube мания

Youtube мания
23 октомври 2022


На всеки му се е случвало да си гледа видео в Youtube и изведнъж майка му, баба му, гаджето му, баща му и всякакви други не вникващи в смисъла на вашето хоби да нахлуят като буреносен облак в стаята ви с бойния вик: „Марине/Марино! Оставяй го това! Виж навън слънце грее! До кога ще си губиш времето така?!”


И така вие за пореден път трябва да се опровергавате. Ако вече сте затруднени да измисляте нови аргументи, считайте изписаните тук като нов арсенал в помощ на вашата вечна позиционна война.


Гледането на видеа, следенето на youtuber-и, създаването на собствени проекти и качването им в този сайт си е хоби. То ви носи удовлетворение. Чрез пропускателната способност на вашата памет, която е по- склонна да позволи на информация като „емоциите са всъщност химически реакции в мозъка” да бъде приета , ако сте я чули докато сте гледали приятно и цветно видео.


Ако това не е достатъчен аргумент, то опитайте да парирате с факта, че вие можете да придобиете технически умения. Да предположим, че сте направили едно малко видео с времетраене 4 минути. Първото, което сте усвоили от тази работа е как да се снима това видео. Това може и да ви звучи като лесна работа, но неща като правилното държание пред камера, настройване на осветлението, звука и добрата визия на говорителя си изискват доста приготовления.


След това вие трябва да обработите видеото със специализиран софтуер, за да може то да се хареса на последователите на вашия канал. Най-накрая трябва да го рекламирате. Тоест да му измислите подходящо заглавие и да му дадете кратко, ясно и интересно описание.


Ако всичко това ви се струва познато, това е, защото тези практики се използват във филмовата индустрия. Какво ви пречи да използвате Youtube като начин да се подготвите за една кариера в тази сфера, същевременно без да се натоварвате прекалено? Нищо! И ето, новите ви аргументи за пред томите неверни са готови. Успех!