Жени, не казвайте това на партньора си!

Жени, не казвайте това на партньора си!
24 ноември 2023

По принцип жените говорят много! Според някои статистики - около 5 пъти повече от мъжете, които обаче не чуват дори една четвърт от това. Има неща, които страшно дразнят мъжете и не биха пуснали покрай ушите си - дори напротив: чуването на

някои фрази би ги разгневило, обидило, направо би объркало вашите отношения, особено интимните. Ето какво, според самите мъже, е добре да избягваме в разговорите със своя партньор.

 

Споменаването на друг мъж в брачното ложе

Не го правете,никога, без значение кой е мъжът и за какво става дума. Винаги е ужасно. А най-голямата глупост е да подхванете тема за бившето си гадже.

 

Твоят най-добър приятел/брат ти/ сервитьорът в ресторанта е много секси!"

Подобно неуместно изказване със сигурност ще нарани самолюбието на вашия любим, дори да сте го казали на шега. Тези хвърлени ваши думи ще го накарат да се почувства съвсем неуверен в себе си, та дори и да казвате истината.

 

Ако случайно сте се изпуснали да споделите, че въпросният приятел или брат е секси, то поне не правете сравнение с него. Защото ако наистина обичате партньора си, знайте, че той трябва да е уверен, че го обичате точно такъв, какъвто е в действителност.

 

Признанието, че най-добрият ви приятел е... домашния ви любимец

Честно казано, погрешно е да споменавате в подобен контекст котки или други домашни любимци. Да, вероятно смятате това за много мило и забавно, но партньорът ви съвсем не мисли така!

 

Разбира се, той няма нищо против четириногите в дома ви, но най-добре не се вманиачавайте по котарака (или кучето) и не го гушкайте с лигави думи, ако любимият ви мъж е наоколо. Не се и увличайте с обличане на животинката в смешни дрехи, да му слагате панделки или да го наричате с глуповати имена. Мъжете не могат да понасят това!

 

Имах едно гадже... Беше много надарен!"

Наистина ли мислите, че темата за размера на мъжкия полов орган, му е любима? Да кажете на партньора си, че неговата мъжественост не е порастнала значително, си е най-голямата грешка. Не само ще го обиди и разгневи, но и може да ви превърне в лека жена в неговите очи, щом това е важна тема за разговор според вас.

 

Защото при подобно споделяне възниква въпросът: а колко още мъже е имала в миналото? Това разпалва фантазията на мъжа и неговата добронамереност спира да работи във ваша полза.

 

Ако ви устройва сексът с вашия партньор, темата за способностите на бившите е по-скоро тема табу. Иначе рискувате мъжът до вас да се отдръпне и да не е толкова ефективен в леглото. Оставете намира мъжката му гордост.

 

В училище бях любимката на момчетата..."

Спрете - просто спрете, независимо дали имате предвид това, което би си помислил мъжът до вас, или съвсем друго нещо. Не се хвалете със сексуалните си успехи и количеството партньори. Университетските години понякога са време за експерименти.

 

Да, възможно е да сте имали много партньори, но по-добре си мълчете – това не е голяма гордост. Мълчете си за сексуалните си подвизи. Живеем в модерно и свободно време, в което всеки живее така както му харесва... Но все пак битува мнението, че жената, която спи с всички подред, е лека жена, а мъжът, който преспива с всяка жена, е герой. Според мъжете разликите в тези нагласи в обществото се дължат на факта, че все пак мъжът си прави усилие, за да спечели жената, и затова на него интимният контакт му се отдава по-трудно.

 

Това го правехме с Иван..."

Иван ли? Никога, ама никога не давайте за пример бившия особено ако става дума за секс. Сега си имате нов партньор и не бива да подронвате самочувствието му с разкази за мъжа от вашето минало.

 

Ако искате любимият да направи това, за което мечтаете в леглото, просто излъжете и кажете например, че сте го чели някъде.

 

Ти си голям идиот..."

Не е важно на какъв етап са вашите отношения. Никога, наистина никога не обиждайте любимия мъж. Това определено понижава личната му самооценка и самочувствие, което се отразява негативно на поведението му в леглото (а понякога - и в отношенията с околните като цяло): той става по-плах и неуверен. А вие съвсем не мечтаете за подобен ефект, нали?

 

Трябва да поговорим..."

Разговорът след подобно начало винаги приключва печално. Така че не произнасяйте тази фраза освен ако не искате да скъсате. А пък ако раздялата е неизбежна и сте уверена в решението си, тогава вече казвайте каквото смятате за добре и да не ви пука.

 

Търся сериозни отношения..."

Ако сте в началото на вашите отношения, никога не казвайте тази фраза и не я продължавайте с „...които да водят до брак". Защото в неговите очи ще изглеждате или като глуповата жена, която само гледа да се закрепи за някого, или като отдадена на семейството и децата жена, която често в една начална фаза на отношения съвсем не изглежда привлекателно. Разбира се, домът и семейството са нещо прекрасно и не е лошо да мечтаете за такова бъдеще, но засега, не разказвайте за това на партньора си.

 

Харесват ми успешните мъже"...

... или пък „Срещам се само с успешни мъже" са все изрази, които означават, че за вас интимните отношения са прекрасно средство за уреждане на живота. Всеки нормален мъж, като чуе нещо подобно, просто ще избяга от вас. Защото ще си помисли, че всичко, което ви е нужно от него, са парите.

 

Каквото и да си мислите по този въпрос, е много по-разумно да си мълчите. Скромността и мълчаливостта обикновено не създават проблеми в отношенията на жените с мъжете.

 

Веднъж правих това, но вече не искам..."

Какво ли ще си помисли вашият партньор в този момент? А именно: защо сте поискали да правите „това" с друг мъж, а с него не искате? Нали разбирате, че няма как тази реплика да не подейства потискащо на мъжкото самочувствие. Какво да правите? Ясно е - избягвайте я.